TORNAR

El curs 2023-2024 començarà el 6 de setembre

Educació assenyala que ”es manté l’avançament com a mesura en benefici de l’alumnat –que disposarà d’un període de desconnexió estival més curt- i al mateix temps s’atén la proposta dels representants sindicals de tenir més temps per a preparar el curs”

ensenyament
Dijous, 30 març 2023. 18:27. Redacció AnoiaDiari.

El proper curs 2023-2024 començarà el dimecres 6 de setembre, "una data a mig camí entre les diferents propostes plantejades per l’inici del curs escolar", com han assenyalat fonts del departament d'Educació. El 6 de setembre començarà el curs per a l’educació bàsica –segon cicle d’infantil, primària i ESO-, mentre que l’etapa postobligatòria començarà de forma generalitzada el dia 12 de setembre.

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha exposat en roda de premsa els detalls de l’inici del curs escolar. Ha explicat que la data escollida, el 6 de setembre, se situa a mig camí entre les consideracions de les famílies –que segons recull l’informe del Consell Escolar de Catalunya prefereixen començar el més aviat possible sempre amb temps suficient perquè els centres puguin preparar l’inici-, i les peticions d’alguns sindicats que veien com a dia òptim per començar el divendres 8 de setembre. Així mateix, l’inici de la postobligatòria el 12 de setembre permetrà als centres disposar de més marge de temps per preparar el començament de les classes.

El titular d’Educació ha manifestat que “hem fet el que vam dir que faríem. Hem avaluat la mesura d’avançament del calendari, hem escoltat tothom i amb tot això hem millorar la mesura que vam implantar el curs passat. Ha estat una decisió presa després de debatre i escoltar les diferents veus representants de la comunitat educativa”.

La decisió final, tal i com ha recordat el conseller, s’ha pres després d’un procés de diàleg i d’escolta activa dels diferents parers de la comunitat educativa. Un procés que inclou una avaluació del disseny i implementació de la mesura de les tardes de lleure educatiu de setembre amb l’objectiu de conèixer els àmbits de millora, i que va establir que l’avançament del calendari era una bona mesura per a l’alumnat i va proposar l’horari lectiu complet com a fórmula més amb més suport.

Durant aquest curs, a més, el Consell Escolar de Catalunya ha dut a terme diferents sessions de debat amb tots els membres amb representació de la comunitat educativa, i recentment ha emès un informe que recull diferents propostes de millora en què el Departament s’ha basat per elaborar el calendari escolar.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.