TORNAR
PUBLICITAT

Demanen equilibrar l'oferta entre escoles públiques i concertades a Igualada

Un reportatge de TV3 recull la demanda de les AMPA de les cinc escoles públiques perquè es millori l’oferta

ensenyament
Dissabte, 14 abril 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les AMPA de l'ensenyament públic d'Igualada han remarcat de nou la seva reivindicació per millorar les condicions dels centres i l'oferta pública. Exigeixen que es tendeixi a l'equiparació del número de centres municipals amb els concertats.

PUBLICITAT

El TN Comarques d'aquest divendres recollia les reclamacions dels pares de les escoles públiques d'Igualada. El noticiari de Televisió de Catalunya ha visitat la capital de l'Anoia "on des de fa dècades s'arrossega" la diferència d'oferta entre escoles públiques i concertades. En concret, la coordinadora Escola Pública d'Igualada remarca que "actualment només hi ha cinc centres públics per 11 de concertats" i que "cal equilibrar aquesta oferta".

Les AMPA dels cinc centres públics, Gabriel Castellà, Ramon Castelltort, Garcia Fossas, Dolors Martí i Emili Vallès, assenyalen que "el greuge ve de fa temps" i que en èpoques anteriors, davant "la manca d'escoles públiques van proliferar els centres religiosos", un fet que s'ha traduït en la situació actual. Àngels Farré, directora del CEIP Garcia Fossas, apunta que "havíem fet jornades de portes obertes sense que vingués gairebé ningú, però no vam defallir i arribat a un punt, ens sobraven matrícules".

Les associacions de pares i mares d'aquestes escoles han engegat aquesta primavera, de cara a les preinscripcions, una nova campanya que remarca la filosofia d'"una escola, cinc centres". Jordi Prats, president de l'AMPA del Garcia Fossas, afirma que "el fet de ser minoritaris va fer que durant molt de temps no se'ns tingués en compte. Per qualitat i projectes, molta gent ens tindria com a primera opció". Intervé també Bernat Ferrer, president de l'AMPA del Gabriel Castellà, que subratlla com "es parla d'una societat que vol acollir, que som multiculturals, però a l'hora de fer la matriculació i triar escola, aquesta valors coixegen". 

La mestra de l'escola Emili Vallès considera que "l'escola pública no s'ha promogut prou des dels estaments". La diferència en les matriculacions és d'uns 1.750 infants als centres públics i uns 2.900 als concertats. Jordi Pont, segon tinent d'alcalde d'Igualada, puntualitza que s'estan fent inversions de manteniment als centres municipals -amb 100.000 euros cada any- i que "és una realitat la d'Igualada molt 'sui generis' però que no tenen perquè trepitjar-se unes amb altres i ens hem de centrar a garantir que l'accés a l'escola pública estigui garantit".

 

PUBLICITAT

1 Comentaris

i

ita

igualada

15 d'abril 2018.12:36h

Respondre

jo em pensava que els pares tenien dret a triar el centre dels seus fillls.
Em sembla positiu parlar d’equiparacio,pero a tots nivells. Per exemple en altres poblacions on l’oferta tampoc es... Llegir més del 50 percent estem parlant d’augmentar l’oferta de la concertada? Si equiparem podem equiparar tots els ambit?per exemple EAP....ja que es un servei necessari per l’alumnat independentment de l’escola a la que hi vagi, pero la concertada no reb el mateix suport. Si parlem de 50 per cent que sigui real i a tots nivells.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.