TORNAR

Dilluns reobre la llar d'infants Montxic a Montbui responent a una reivindicació veïnal

El servei ja havia funcionat al Nucli Antic del 2008 al 2015

ensenyament
Dissabte, 30 abril 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El maig de l'any passat es va celebrar una consulta popular al Nucli Antic de Montbui en què es va preguntar als veïns quin ús volien donar a l'espai municipal on fins ara s'ubicava el consultori mèdic. Una àmplia majoria dels votants va votar perquè s'hi ubiqués una llar d'infants. Ara, atenent aquesta demanda popular, l'Ajuntament de Montbui obrirà les portes, en aquest espai, la tercera llar d'infants municipal, la Montxic, que comptarà amb dues professionals, una educadora i una auxiliar, per atendre 8 infants del municipi, un servei que ja havia funcionat al Nucli Antic entre el 2008 i el 2015.

PUBLICITAT

Des de l'Ajuntament de Montbui assenyalen que "aquest servei, dimensionat en aquell moment per acollir fins a 36 infants de 0 a 3 anys, va estar en funcionament fins a l'estiu de 2015. El govern municipal -llavors del PSC- va decidir tancar-la poc després de les eleccions municipals, el que va aixecar les protestes de les famílies usuàries i veïns del Nucli Antic. El govern va argumentar el tancament pel descens de matriculació i per la despesa de manteniment que suposava el centre quan les altres dues llars d'infants municipals, al nucli urbà, tenien places disponibles"

La llar d'infants obre portes després d'un període d'obres d'adequació de l'espai, configurat "com una llar d'infants rural, d'una sola aula, on es podria donar servei pedagògic i educatiu a una vintena d'infants", han assenyalat des del govern montbuienc, afegint que "la llar d'Infants Montxic tindrà la mateixa línia pedagògica que les altres dues llars públiques de Montbui, Llar d'Infants Santa Anna i Llar d'Infants L'Estel. Les llars d'infants montbuienques donen un servei de qualitat i atenen les necessitats educatives dels infants de zero a tres anys. Tenen un projecte pedagògic, unes programacions educatives i hi treballen professionals de l'educació: mestres i educadores infantils".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.