TORNAR

El diputat Jordi Riba reclama al Parlament l'ampliació de l'Institut Milà i Fontanals

Amb una Proposta de Resolució presentada pel PSC, que considera “imprescindible” que la Generalitat afronti l’ampliació del centre

ensenyament
Dimarts, 14 desembre 2021. 11:26. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dilluns, el diputat igualadí Jordi Riba ha presentat en comissió parlamentària una Proposta de Resolució al Parlament per instar la Generalitat a ampliar l’Institut Milà i Fontanals d’Igualada. La proposta s’ha presentat per “les dificultats que hi ha hagut els darrers dos cursos per absorbir tota la demanda de places i davant els alumnes que han quedat fora”, han explicat fonts del PSC, que considera “imprescindible que la Generalitat afronti l’ampliació del centre”. La proposta, afegeixen, marca “revisar la planificació de places amb visió territorial tot tenint en compte la demanda laboral i les peticions de l’alumnat, assegurar l’accés formatiu a totes i tots els joves a la formació professional a Igualada i l’Anoia, planificar i prioritzar les actuacions en aquest institut referent a l’ampliació de les aules i tallers”. La Proposta de Resolució s’ha aprovat amb el suport de tots els grups de la cambra i insta ara al govern de la Generalitat a fer cas del text aprovat al Parlament.

PUBLICITAT

Jordi Riba ha defensat la Proposta argumentant que “aquesta situació incideix de manera extremadament negativa en la necessària garantia de la igualtat d'oportunitats als joves d'Igualada i de la comarca de l'Anoia, atès que els alumnes que per nota no accedeixen als cicles resten sense cap opció formativa. Des dels poders públics es demana i es fomenta la formació entre els joves, però en aquest cas quan opten per la Formació Professional es troben en la situació de no tenir places suficients per garantir aquesta formació”.

El diputat igualadí ha remarcat que “els alumnes que han cursat cicles formatius al Milà i Fontanals obtenen unes dades d'inserció laboral d'entre el 60 i el 70%, essent, per tant, un dels principals camins de lluita contra les altes dades d'atur juvenil a la nostra comarca. Per resoldre aquesta situació és necessària una ampliació de l'edifici per acollir tallers i poder així ampliar el nombre de places formatives. No pot ser resolt, tal com s'ha indicat per part del Departament d'Educació de la Generalitat, mitjançant mòduls prefabricats que no només representen una precarització de l'educació, sinó que en aquest cas no són útils ni viables per acollir tallers de formació”.

Des d’Igualada, el portaveu d’Igualada Som-hi a l'Ajuntament d'Igualada, Jordi Cuadras, considera "urgent que el departament d'Educació agafi el compromís de dur a terme les obres d'ampliació del Milà i Fontanals. És una situació d'una gran injustícia i d'una gran desigualtat que hi hagi alumnes disposats a estudiar, a formar-se per a trobar una feina i que no puguin tenir aquesta possibilitat per la manca de places i per no haver fet les obres d'ampliació. El Milà i Fontanals és l'opció escollida per molts joves de la nostra ciutat i comarca per a tenir aquesta formació i és incomprensible que les persones que volen formar-se no puguin fer-ho".

Des del partit socialista es reclama, paral·lelament, que l’Institut Milà i Fontanals pugui actuar en xarxa amb l’Institut Guinovarda de Piera i augmentar l’oferta de formació professional a la comarca de l’Anoia.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.