TORNAR
PUBLICITAT

Educació defensa que les xifres d'alumnes avalen la reducció d'un grup de Batxillerat al Pere Vives

ensenyament
Dimarts, 18 maig 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els càlculs del Departament d'Ensenyament són que un 60% dels 674 alumnes que fan Quart d'ESO passin a Batxillerat. Per això, consideren que la reducció d'una línia a l'INS Pere Vives "s'ajusta a la demanda".

Fa unes setmanes, AnoiaDiari avançava que l'INS Pere Vives tindrà una línia de Batxillerat menys per l'any vinent i passarà de cinc a quatre. El Departament d'Educació, sobre la supressió d'aquesta línia, incideix que els números d'alumnes avalen la decisió: "hi hauria d'haver 11,5 grups i n'hi haurà 13". Aquest curs, a Igualada, estan cursant el darrer curs de secundària obligatòria d'ESO 674 alumnes "i es compta un pas a Batxillerat d'un 60%. Això suposaria 405 alumnes que representarien 11,5 línies de Batxillerat. En canvi, l'oferta inicial serà superior". 

Els 13 grups a Igualada es distribuïran en deu grups a centres públics i tres a concertats. En aquest cas, hi haurà pel que fa a la concertada dos grups a l'Escola Pia "que cobreixen amb el seu alumnat" i un grup a l'Igualada. La resta, 10 grups, es distribueixen en els centres públics "tenint en compte que puguin absorbir els seus propis alumnes de quart d'ESO".

La distribució final és de quatre grups al Pere Vives -on se'n perd un-, tres a l'INS Mercader, dos a l'INS Badia i Margarit i un a l'INS Milà i Fontanals. També "hi haurà una oferta de dos grups de batxillerat artístic, ubicat a l'INS Joan Mercader, que s'obre a tota la comarca. Un cop feta la preinscripció, hi ha una revisió de l'oferta inicial de grups per tal d'adaptar-la a la demanda i, un cop feta la matrícula, es torna a revisar". En total, s'ofereixen 455 places de Batxillerat al municipi, 350 de les quals són públiques; 35, concertades i, 70, privades.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.