TORNAR
PUBLICITAT

Escola de l'Ateneu Igualadí, desenvolupant competències per a la vida

El Projecte Educatiu de l’Escola de l’Ateneu Igualadí reflecteix la manera com aquest centre educatiu de la ciutat entén l’educació i com encaren els propòsits que pretenen assolir.

ensenyament
Dilluns, 28 gener 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'equip de mestres de l'Escola està immers en un procés de reflexió profunda per tal d'evolucionar i adaptar-se als nous temps i als reptes de futur que la societat ens planteja. L'equip humà de l'Escola Ateneu és un equip compromès i il·lusionat amb el Projecte Educatiu de Centre (PEC). Aquesta il·lusió i aquest compromís són uns dels valors clau; l'altre són les famílies dels infants de l'Escola ja que el projecte educatiu de l'Escola de l'Ateneu no s'entén sense les persones.

A l'Escola de l'Ateneu Igualadí s'acullen infants de 0 a 12 anys: la Llar d'infants, el 2n cicle d'Educació Infantil i l'Educació Primària. A més, hi ha continuïtat a l'etapa de Secundària (12-16 anys) a l'Escola Anoia.

El propòsit de l'Escola és el desenvolupament de competències per a la vida, per poder donar resposta als reptes individuals i col·lectius, objectiu que integra els quatre pilars de l'aprenentatge proposats per la UNESCO, que han de tenir el mateix pes en l'acció educativa; aprendre a conèixer, aprendre a ser, aprendre a fer i aprendre a conviure.Espai de benestar i acollida

Des de l'Escola es prioritza l'acollida de l'infant i de les seves famílies, creant espais de benestar, establint ponts de complicitat, respectant la individualitat de cadascú (ritmes,
talents...), fomentant l'educació emocional, el treball en valors i la convivència.

En aquest procés de creixement s'entén el paper del mestre com un adult que acompanya, estima, escolta, facilita, provoca, anima, empodera...

Pensament crític i creativitat

Es posa èmfasi en aconseguir que els infants puguin gaudir d'experiències d'aprenentatge empoderadores que els permetin desenvolupar el seu projecte de vida amb dignitat, sentit i benestar. Tenint en compte els reptes globals i els canvis tecnològics que estan transformant la nostra societat, es preparen als alumnes perquè puguin donar resposta als problemes que sorgeixin, potenciant el pensament crític i la creativitat.

La metodologia de l'Escola té en compte l'organització dels aprenentatges de manera globalitzada. Es treballa per projectes i amb plans de treball lligats a l'acció tutorial i als
espais d'aprenentatge.

Es vetlla perquè l'aprenentatge sigui significatiu i es procura que l'alumnat tingui una actitud favorable que li possibiliti relacionar allò que aprèn amb allò que sap. Es considera que el significat es construeix conjuntament; per això es treballa en comunitats de recerca i en grups cooperatius.

En definitiva, a l'Escola de l'Ateneu s'ofereix un espai de benestar i acollida, i un entorn ric en possibilitats, perquè els infants puguin desenvolupar els seus talents i competències per a la vida.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.