TORNAR

L'Escola Bressol El Gall Mullat de Piera finalitza amb èxit un projecte per reduir el malbaratament alimentari

ensenyament
Diumenge, 30 juny 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

Segons les dades recollides, el centre de Piera ha aconseguit limitar el desaprofitament d'aliments a un màxim de 40 grams per menú i infant diari, gramatge que l'escola ha considerat òptim arran l'experiència que algunes entitats han tingut amb altres pesades.

L'Escola Bressol Municipal El Gall Mullat, gestionada per Cavall de Cartró i ubicada a Piera, conclou positivament un dels seus projectes clau d'aquest curs 2023-2024: el de la reducció del malbaratament alimentari. En aquest sentit, el centre ha aconseguit limitar el desaprofitament de menjar a un màxim de 40 grams per menú i infant diari, una xifra que l'escola s'ha marcat d'acord amb l'experiència que algunes entitats han tingut amb altres pesades.

Es tracta d'una dada exitosa, ja que, segons marca la Guia per a la prevenció del malbaratament alimentari als menjadors escolars de la Generalitat de Catalunya, per contribuir al desaprofitament del menjar, la mitjana de gramatge per menú servit als menjadors escolars s'ha de trobar entre 30 i 120 grams.

Per aconseguir-ho, el passat novembre van començar a pesar els aliments que es desaprofitaven durant les diferents rotacions dels menús de l'escola, per així detectar quines eren les parts comestibles que havien quedat en mal estat, havien caducat o no s'havien consumit un cop cuinades. A través d'aquesta mesura, l'escola ha pogut extreure les dades de quins plats i quines coccions han tingut mes acceptació, i així valorar quines accions han d'implementar per reduir la quantitat d'aliments llençats.

La tècnica de Qualitat i Medi Ambient de Cavall de Cartró, la Montse Sagués, explica que "segons les dades recollides, un 65% de les escoles participants que gestiona l'entitat han aconseguit mantenir-se dins dels barems òptims establerts i, per tant la resta iniciaran, a partir de setembre un pla de prevenció específic amb l'objectiu de reduir al màxim el desaprofitament alimentari". Alhora, avança que en el proper curs, hauran de fer més incís en el reajustament de les racions dels primers plats, ja que és on han detectat que es llença més menjar. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.