TORNAR

L'Escola Pia d'Igualada, guanyadora del Premi Baldiri Reixach

En l’àmbit ”Experiències” pel projecte ”El Silenci d’un crit” sobre la violència en la societat

ensenyament
Dimecres, 13 maig 2020. 09:48. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El projecte "El Silenci d'un crit", realitzat per alumnes de 3r d'ESO i 6è de primària de l'Escola Pia d'Igualada ha estat premiat amb el Premi baldiri reixach, en l'àmbit d'Experiències. Aquest projecte educatiu i artístic "és el resultat de treballar i investigar les violències que hi ha a la nostra societat i que s'han identificat com a habituals", tal com han explicat des del centre.

Des de l'Escola Pia expliquen que l'objectiu del projecte "ha estat crear, a través de les Arts Escèniques, un camí cap a l'alliberament, la denúncia, la reflexió individual i col·lectiva, utilitzant l'art com a llenguatge per a preguntar-nos sobre la nostra realitat i activar el diàleg per a crear el futur que volem, creant una Acció Artística per tal de visibilitat situacions quotidianes de violència en tots els àmbits (estereotips, racisme, assetjament escolar, violència verbal, gènere...). El projecte va ser dirigit per la docent Montse Basart i va comptar amb el suport de l'AFA i l'Ajuntament d'Igualada.

"El Silenci d'un crit" es va estrenar presentar el passat 30 de gener al Teatre de l'Ateneu d'Igualada i es va poder veure posteriorment un reportatge realitzat pel Canal Taronja.

L'entrega de premis es farà el pròxim 7 de juny al Teatre Lliure. Els Premis Baldiri Reixac fan un reconeixement i impulsen els projectes que, mitjançant la cultura i els llenguatges artístics transformen l’educació. Des de l'organització dels premis, la Fundació Carulla, expliquen que s'adrecen a "escoles innovadores, agents culturals, alumnes curiosos i amb idees transformadores, perquè és moment de treballar conjuntament perquè tenim clar que la cultura transforma l’educació, l’educació transforma les persones i les persones transformem el món".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.