TORNAR
PUBLICITAT

Les escoles anoienques coneixen el model de recollida porta a porta

El sistema nou de recollida de residus s’implantarà a la meitat de poblacions de la comarca

ensenyament
Divendres, 9 març 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Algunes escoles de la comarca han conegut els darrers mesos el nou sistema de recollida de residus que adoptaran diversos consistoris, apadrinats pel Consell Comarcal. Els alumnes d'aquestes escoles han pres part en diferents concursos relacionats amb aquesta nova modalitat de la gestió de residus.

PUBLICITAT

En els propers mesos entra en vigor un nou model de recollida de residus que implementa el Consell Comarcal de l'Anoia a 16 municipis de la comarca. Per donar a conèixer la importància d'aquest canvi i els seus punts clau, diverses escoles i institucions de la comarca han participat en un projecte educatiu que també contemplava la participació a un concurs.

El taller fet al CEIP Torrescasana, fa unes setmanesA finals d'any passat, es van fer fins a 50 tallers a les escoles i instituts de Capellades, Carme, Castellolí, Copons, El Bruc, Jorba, La Torre de Claramunt, Sant Martí de Tous i Vilanova d'Espoia (La Torre de Claramunt). L'objectiu era presentar-los el nou model porta a porta, explicar-los tots els detalls i animar-los a participar en un concurs creatiu per implicar-se més en el procés de canvi. Pel que fa al concurs, els alumnes dels cursos inferiors de primària van participar en la modalitat de dibuix, els de cicle superior amb una redacció i els de secundària amb un vídeo. El premi al millor dibuix va ser per Iu Riera Alcoverro, de l'Escola Guerau de Jorba; el premi a la millor redacció, per Ainhoa Castells, Escola Serra del Coll -Bas de Carme; mentre que el guardó al millor vídeo el compartien Aleix Centelles, Anaïs Torres, Biel Vinyals i Alba de la Rosa, de la Classe 1er C d'ESO del IES Molí de la Vila de Capellades

Els tallers els va impartir una educadora ambiental experta en gestió de residus. Es van dissenyar de manera dinàmica, participativa i adaptada a cada curs. En els cursos inferiors de primària es van repassar els tipus de fraccions (orgànica, paper i cartró, envasos, vidre i resta) i es van presentar els nous cubells; en canvi, als cursos superiors se'ls van explicar les característiques del model actual (contenidors a la via pública) i les del model que s'implantarà properament (porta a porta). En el cas de les sessions dirigides a secundària, també es va optar per reforçar la conscienciació sobre 3Rs: Reduir, Reutilitzar i Reciclar. Després de les explicacions i de les diverses activitats i jocs proposats a l'aula, la majoria dels alumnes van ser capaços de detectar ells mateixos els punts claus i els avantatges principals del nou model.

Properament es distribuirà de manera gratuïta el primer butlletí informatiu de l'AnoiaVerda on s'hi trobarà informació del nou model de recollida selectiva, dels resultats actuals i els esperats, i de la valoració de la prova pilot realitzada amb 10 famílies de la comarca.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.