TORNAR

Les escoles públiques d'Igualada perden una línia de P3 aquest curs

Patrícia Illa dona compte també de les inversions fetes aquest estiu als centres

ensenyament
Dijous, 16 setembre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La progressiva reducció de la natalitat els darrers anys a l'Anoia ha acabat tenint impacte a Igualada, amb la pèrdua d'un grup de P3 a l'escola Dolors Martí. Menys de 1.300 alumnes començaran educació infantil a Igualada.

PUBLICITAT

La segona tinent de batlle d'Igualada, Patrícia Illa, explicava aquest dimecres les xifres del curs 2021-2022 a la capital de l'Anoia. L'edil de l'àrea d'Educació exposava també les inversions que s'han fet als centres públics. El curs s'inicia, però, amb un grup de P3 menys respecte l'any passat, a l'escola Dolors Martí. Una reducció a causa de la baixa natalitat dels darrers anys que es va pronunciant des de 2015. Una altra conseqüència és que dues escoles de titularitat privada han perdut concerts. Illa lamenta la reducció de grups "malgrat que tenim un acord entre totes les escoles, excepte una, per posar un topall de 22 alumnes per grup" i així fer un repartiment equitatiu i evitar tancaments. Només el Gabriel Castellà, considerada escola d'alta complexitat, té una ràtio inferior: 20 alumnes.

A la ciutat han començat el curs 7.769 alumnes, matriculats des d'Infantil a Batxillerat. Infantil comptarà amb 1.281 alumnes, primària, 3.001 i educació secundària 2.703. A batxillerat hi ha un total de 734 alumnes matriculats. Els Cicles de Formació Professional de Grau Mitjà compten amb 756 alumnes matriculats i els de Grau Superior, 705 alumnes.

Al llarg de l'estiu, l'Ajuntament ha executat diverses obres de millora i manteniment a les escoles públiques i a les llars d'infants municipals. Cada estiu, des de fa deu anys,
l'Ajuntament aposta per fer aquestes inversions als edificis de les escoles i llars públiques, el que suposa una inversió de més de 600.000 euros en l'última dècada. En aquest any la inversió a l'escola Emili Vallès, s'ha canviat part de la coberta plana de l'edifici amb una inversió de 30.837,67 euros. És a la coberta d'aquest centre on s'han instal·lat plaques solars per augmentar la sostenibilitat de l'edifici. A banda de la millora de diversos elements exteriors com ara la instal·lació d'un petit rocòdrom o la millora de la font del pati.

Pel que fa a l'escola Ramon Castelltort, s'han fet obres de substitució de l'enllumenat per leds en aules de la planta baixa i la primera planta amb una inversió de 10.253,89 euros. A l'escola Gabriel Castellà s'ha fet una substitució de tanques amb una inversió de 3.952,27 euros. A les llars d'infants municipals L'Espígol i La Lluna, s'ha fet un canvi de paviments per millorar el confort de les instal·lacions. La inversió en aquest cas ha estat de 8.000 euros. El conjunt d'inversions a les escoles i llars municipals d'aquest estiu és de 102.082,51 euros.

El consistori ha invertit 237.972,27 euros en el canvi del sistema de climatització de l'Escola Conservatori Municipal de Música d'Igualada, una important millora pel que fa a l'eficiència i a la comoditat d'aquesta instal·lació. Pel que fa al Campus Universitari Igualada-UdL, les inversions s'han centrat en 200.000 euros per diversos projectes vinculats al 4DHealth i 75.000 euros pel desplegament del Grau en ADE al Campus Universitari Igualada-UdL.

PUBLICITAT

1 Comentaris

A

Albert

Igualada

16 de setembre 2021.06:13h

Respondre

Quines escoles han perdut concerts?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.