TORNAR

La First Lego League busca talent a l'Anoia

Aquest diumenge 18 de febrer, se celebrarà a Igualada de la mà del Consorci Universitari d’Igualada, la Fundació Scientia i l’Ajuntament del municipi el torneig classificatori FIRST LEGO League.

ensenyament
Diumenge, 18 febrer 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Avui diumenge 18 de febrer, se celebrarà a Igualada de la mà del Consorci Universitari d’Igualada, la Fundació Scientia i l’Ajuntament del municipi el torneig classificatori FIRST LEGO League. Aquest programa internacional involucra a joves en la investigació i la resolució de problemes, a través de desafiaments temàtics, fomentant les vocacions científiques i tecnològiques entre més de 365.000 estudiants de 90 països del món. 

En el conjunt d’Espanya se celebraran 33 tornejos classificatoris FIRST LEGO League, en els que participaran més de 1.900 equips i 2.700 voluntaris, el que converteix a Espanya en el país europeu que aporta més participació en número d’equips. Els equips finalistes arribaran a la Gran Final FIRST LEGO League, que aquest any se celebrarà a Logroño els dies 10 i 11 de març. 

Els més petits (6-9 anys) també participen en el programa FIRST LEGO League Júnior a través d’esdeveniments centrats en la promoció de la ciència i la tecnologia que s’organitzen a diferents ciutats d’Espanya. L’objectiu és captar la curiositat dels més petits i dirigir-la cap al descobriment i la millora del món que els envolta. A Igualada hi ha 6 equips inscrits a FIRST LEGO League Júnior i, en total, hi participen més de 50 nens. 

L’aprenentatge integrat de Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques (educació STEM), així com una formació que potencia competències i habilitats del segle XXI (treball en equip, creativitat i comunicació) són clau perquè els joves es preparin pel seu futur. En aquest sentit, FIRST LEGO League proporciona als joves totes les eines necessàries pel seu progrés a nivell formatiu i personal, despertant la seva curiositat, motivació i ganes d’aprendre. 

Des del 2006, la Fundació Scientia impulsa FIRST LEGO League a Espanya, que compta amb la col·laboració del 20% de les universitats espanyoles, parcs tecnològics i entitats de promoció de la innovació. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.