TORNAR
PUBLICITAT

La Generalitat preveu eliminar una de les cinc línies de Batxillerat del Pere Vives

El centre critica la decisió ”quan tenim sobredemanda” i l’Ajuntament demana explicacions a Ensenyament

ensenyament
Divendres, 30 abril 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Diverses famílies dels alumnes de l'institut s'estan mobilitzant perquè Ensenyament reverteixi aquesta decisió. La direcció del centre critica una decisió "que ni se'ns ha comunicat, l'hem conegut per una aplicació"

Una de les cinc línies de Batxillerat del Pere Vives Vich no es mantindrà el curs 2021-2022. Segons fonts del centre, "en el moment que s'obria el termini per saber quantes places s'oferien, vam veure a través de l'aplicació que de cara al curs vinent es passava de cinc a quatre línies". La directora de l'INS Pere Vives, Carme Hernández, explica que "ja hem demanat una resposta als Serveis Territorials" per una decisió que provocaria que "uns 35 alumnes quedessin fora". 

El centre sempre ha tingut una demanda molt alta, sobretot d'alumnes que finalitzen l'ESO en altres insituts de la comarca i que comencen el Batxillerat a Igualada, a més dels joves que continuen el seu itinerari. Per això, la direcció del centre manifesta que "tenint en compte la sobredemanda que hi ha, no entenem aquesta decisió i que no se'ns hagi comunicat, sinó que ens n'hem assabentat per una aplicació".

Patrícia Illa "és un error que es repeteix"

La segona tinent d'alcalde, Patrícia Illa, critica la decisió de la Generalitat, tot i que afegeix que "com a Ajuntament no tenim cap competència directa" però "farem tota la pressió possible". Recorda que "és una situació que ja ens vam trobar fa tres anys" i que va ser "una situació amb una cinquantena de famílies afectades". Per tant "és un error que es repeteix i que no afavoreix els projectes per evitar l'abandonament escolar".

Illa manifesta que "el Pere Vives té molt d'èxit com a centre de Batxillerat i això encara fa més incomprensible la decisió". Lamenta que "la decisió es pren en base a números, però pel mig hi ha joves de tota la comarca. Les famílies demanaran respostes. Cal veure els resultats de la preinscripció. També continuem infradotats també pel que fa als treballadors i treballadores per detectar les necessitats educatives dels nostres joves".

PUBLICITAT

2 Comentaris

L

Lídia

Igualada

30 d'abril 2021.09:55h

Respondre

Els que prenen decisions així estan allunyats de la realitat econòmica de moltes famílies. Ni en un any de pandèmia tenen la decència de respectar l’educació pública. Sembla que faci nosa, o... Llegir més potser por, que en un centre com el Pere Vives es presentin 137 alumnes a les Provés d’Accés a la Universitat i n’aprovin 136. Espero que algú doni explicacions d’aquesta incomprensible decisió.

M

Maria

Igualada

30 d'abril 2021.09:44h

Respondre

A Igualada el que fa falta són més places per fer graus mitjos. Hi ha més demanda que vacants i per aquest motiu molt dels alumnes que no poden entrar decideixen continuar en els seus centres... Llegir més cursant batxillerat. Això provoca que alumnes que no estan capacitats tergiversin el grup i llavors el Departament d’Educació decideix ”regalar” el títol de batxillerat amb matèries suspeses. No anem bé. Premien el NO esforç.
Regidora Illa treballi per a un nou centre de Graus. Més feina i menys twitter.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.