TORNAR

Igualada destina aquest estiu 155.000 euros a millores a les escoles municipals

El CEIP Garcia Fossas serà on hi haurà més novetats, amb nous jocs infantils

ensenyament
Dissabte, 15 juliol 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament farà la inversió més important del trienni en manteniment i millora als centres escolars d'Igualada. La inversió duplicarà la de fa dos anys, i també es faran millores en el sistema de ventilació de dues de les llars d'infants.

Igualada invertirà en obres en centres escolars municipals 155.000 euros aquest estiu. Les actuacions formen part del pla plurianual de millora i manteniment. La xifra suposa un increment de més d'un 54% respecte l'any 2016, quan ja es van invertir 101.000 euros i duplica els 75.000 del 2015. El pla es va incorporar al pressupost d'aquell any, amb la voluntat de posar al dia i millorar gradualment els espais i recursos dels centres. Les millores més substancials seran, en aquesta ocasió, pel CEIP Garcia Fossas, on entre d'altres intervencions, s'hi instal·larà un nou joc infantil.

El Garcia Fossas, un dels col·legis on s'executaran les milloresLa responsable de l'Àrea d'Ensenyament, Patrícia Illa, explica que "volem minimitzar i alleujar el desgast continu que pateixen els centres escolars, uns equipaments que experimenten un ús intensiu al llarg de pràcticament deu mesos cada any". Segons la regidora, aquest plantejament d'inversions plurianual és "un pla viu, que mira d'adaptar-se pràcticament en temps real a les noves mancances que van sorgint i que les escoles ens traslladen o que els propis serveis tècnics municipals van detectant". Un cop indexades, les necessitats es valoren, es quantifiquen i es prioritzen en funció de la urgència que impliquen.

Les accions més destacades entre les que hi ha previstes són la renovació de cobertes i porxos, les reformes de lavabos i les noves rampes d'accessibilitat que es faran al CEIP Ramon Castelltort; les millores en la climatització i els envidraments, la pavimentació al voltant de la pista exterior i les millores en els jocs
infantils del CEIP Garcia Fossas; les fusteries, envidraments i la reforma d'alguns lavabos del CEIP Emili Vallès; una nova tanca al voltant del pati infantil i un nou joc infantil al CEIP Gabriel Castellà o les adaptacions en els sistemes de ventilació de les escoles bressol municipals L'Espígol i La Rosella. Malgrat algunes d'aquestes accions ja han estat executades en els últimes setmanes, la gran majoria s'estan duent a terme aquest estiu, coincidint amb l'aturada per les
vacances escolars.


1 Comentaris

e

el sr ramon

les rambles dels castells

16 de juliol 2017.20:08h

Respondre

Igualada destina aquest estiu 155.000 euros a millores a les escoles municipals

I 400.000 Euros , per plantar ”herbé” a l’avinguda Catalunya,

SENSE CAP DUBTE, EL CASTELLS, ES UN CRAC!!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.