TORNAR

Igualada Som-hi reclama "una solució definitiva per resoldre la manca de places al Milà i Fontanals"

La formació considera que l’acord per ”traslladar algunes classes del Milà a l’Institut Badia i Margarit no resol el problema”

ensenyament
Dimecres, 16 novembre 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

Després que l'Ajuntament d'Igualada oferís a la Generalitat, com a "solució provisional, mentre no s'amplia l'Institut Milà i Fontanals; traslladar alumnes i estudis d'algunes de les famílies professionals a altres centres de la ciutat com per exemple al Badia i Margarit que podria acollir grups d'alguns dels estudis de formació professional i també de nous cursos que puguin oferir-se a Igualada o l'Anoia", el grup municipal d'Igualada Som-hi ha reclamat "que s'afronti d'una vegada l'ampliació de l'Institut Milà i Fontanals de Formació Professional a la ciutat", manifestant que l'esmentada proposta "provisional" del govern igualadí "no resol el problema davant els centenars d'alumnes que des de fa tres anys es queden sense plaça". La formació que encapçala Jordi Cuadras destaca que "els alumnes que no van poder cursar els estudis que havien triat en primera opció el 2020 van ser uns 250, el 2021 prop de 300 i aquest 2022 la xifra ha arribat als 400."

"No ens conformem amb el trasllat de classes al Badia i Margarit i reclamem l'ampliació del centre. A més, els terrenys on es faria aquesta ampliació es troben dins el mateix recinte del Milà i ja estan disponibles. Defensem Igualada i l'ampliació és el que necessita la nostra ciutat urgentment per donar resposta a l'alta demanda de Formació Professional", assenyala el portaveu del grup municipal d'Igualada Som-hi a l'Ajuntament d'Igualada. I afegeix que "és absolutament inadmissible que per una manca de planificació de la Generalitat s'estigui deixant fora centenars de persones que voldrien formar-se. Ens preocupa la situació a la qual es deixa aquests alumnes que queden fora curs rere curs sense poder formar-se en allò que volen i, per tant, amb moltes dificultats per accedir al mercat laboral quan el que voldrien és accedir a aquests estudis per després trobar una feina. De ganes i il·lusió no els en falten, però es troben el pas barrat. És una situació que, amb les dades de desocupació que tenim, com a ciutat no ens podem permetre".

Al seu costat, la regidora Irene Gil afegeix que "deixant fora tants alumnes es deixen fora projectes vitals, optimisme i la il·lusió d'aquelles persones que havien decidit poder formar-se per tenir oportunitats laborals. Diversos joves ens han fet arribar la seva inquietud i impotència i com a territori no ens podem permetre que això estigui passant. Veiem com des de l'administració es demana a les persones que es formin per tenir accés a una feina o que es reciclin per poder adaptar-se a nous perfils laborals i és incoherent que després no s'ofereixin les places per a poder-ho fer".

Des d'Igualada Som-hi remarquen que "és inadmissible que no es faci l'ampliació del centre davant l'alta demanda que té i els bons resultats en inserció laboral que té pels seus alumnes, ja que ronda el 70% gràcies a la bona feina que fa la seva direcció i equip docent. És una reclamació que està per sobre dels partits i reclamem a la Generalitat que escolti Igualada i solucioni d'una vegada el greu problema que tenim".

Recorden que, en aquest àmbit, fa un any ja van portar al ple de l'Ajuntament d'Igualada una moció amb aquesta demanda, que van traslladar al diputat del PSC al Parlament de Catalunya, l'igualadí Jordi Riba, qui va portar una Proposta de resolució per a l'ampliació de l'institut Milà i Fontanals, que va ser aprovada "i que la Generalitat, de moment, no està aplicant", critiquen des d'Igualada Som-hi.

 

 


1 Comentaris

a

anonim

igualada

16 de novembre 2022.09:25h

Respondre

NO TANTA POLITICA I MES FETS

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.