TORNAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT

Igualada recorre a l'Escola de Música per garantir nous espais per a la docència en un curs marcat per la COVID-19

L’Ajuntament executa canvis als espais exteriors de les escoles per evitar aglomeracions

ensenyament
Dimecres, 9 setembre 2020. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

"Extremem la prudència; precaució màxima. Les dades són raonables però no podem tenir un relaxament" aquest és el missatge del batlle Marc Castells de cara a l'inici de curs. Castells lloa la feina de la comunitat educativa, que s'ha preparat a fons pel curs 2020-2021. A Igualada, les regidories d'Ensenyament i Mobilitat han enllestit una reorganització d'espais als centres i el seu entorn per intentar evitar al màxim situacions de possible transmissió del coronavirus. Durant l'estiu, s'ha invertit gairebé 100.000 euros en millores als centres públics.

PUBLICITAT

Tranquil·litat, però prudència, més que mai. Marc Castells apuntava aquest dimecres que "el cas del positiu de la Mare del Diví Pastor és un cas aïllat" i "s'ha tractat seguint els protocols establerts pels departaments de Salut i Educació". Elogia el paper de la direcció de l'escola en la gestió d'aquest cas i veu refermat que "les escoles d'Igualada estan preparades per afrontar aquest curs" i que "són més necessàries que mai". La tinenta d'alcalde i responsable del Departament d'Educació de l'Ajuntament d'Igualada, Marisa Vila, remarca que "l'Ajuntament treballa des de fa setmanes en coordinació amb les direccions de tots els centres escolars per tal d'atendre'n les necessitats específiques pel que fa a la disponibilitat d'espais" i que es garanteixin les mesures de seguretat que estableixen els departaments d'Educació i de Salut de la Generalitat. Vila detalla que s'han reorganitzat els torns de neteja dels centres (no actuaran només al final de la jornada lectiva, també durant) i s'anirà adaptant. Es recorre també a l'Escola Municipal de Música per oferir espais interiors al Batxillerat de l'INS Mercader i a cicles formatius de l'Acadèmia Igualada.

Una aula del Patronat d'Esports serà també per als estudiants de Grau Mitjà d'Ensenyaments Esportius. En el cas de la Gaspar Camps, hi ha una nova disposició d'aules: s'han mogut els grups i ara ja no n'hi ha cap que estigui en espais sense ventilació. Ara bé, en ple hivern igualadí, caldrà paciència ja que s'hauran d'obrir finestres La reorganització d'espais interiors va acompanyada de canvis a l'exterior. El regidor de Mobilitat i Sostenibiltat, Miquel Vives, comenta que "una de de condicions que es preveuen claus per al correcte funcionament del curs escolar i per evitar la propagació i rebrot de la pandèmia és la separació física i estanquitat de grups d'alumnes". Així, s'han eliminat o desplaçat aparcaments de cotxes i de motos i s'han tancat al trànsit (ja sigui de forma temporal o definitiva) zones que l'escola podrà usar com a pati o per fer files d'entrada. La mesura s'adopta amb la finalitat d'esponjar tant com sigui possible les àrees d'entrada i sortida a l'escola. 

Aquestes actuacions s'han fet a l'entorn del Mowgli, amb eliminació de places d'aparcament i col·locació de tanques i al carrer Marcel·lí Champagnat; a l'Escola Anoia: repintat del pas de vianants i instal·lació de nous senyals verticals i horitzontals d'avís d'escola; a l'Escola Pia, amb canvi en la ubicació dels aparcament de motos; al Col·legi Jesús Maria, amb l'ampliació de la vorera, en el marc de les obres d'accessibilitat que es fan a la zona; i a l'escola Emili Vallès, amb pintura i senyalització viària per facilitar el pas de vianants i una zona de baixador escolar (petó i adéu).

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.