TORNAR

Un jove igualadí, Premi Extraordinari de Batxillerat

Steen Knudsen és un dels 43 millors alumnes catalans del curs passat

ensenyament
Divendres, 25 agost 2017. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Steen Knudsen Esquerda, alumne de l'EscolaPia d'Igualada, és un dels 43 alumnes catalans guardonats pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya amb els Premis Extraordinaris de Batxillerat del curs 2016-2017.

Els Premis són un reconeixement oficial a l’excel·lència dels estudiants que van superar segon de batxillerat el curs passat amb les millors qualificacions de Catalunya. Els alumnes  guardonats han dut a terme unes proves comunes realitzades el passat 27 de juny en diferents centres educatius d’arreu del país.

Les proves constaven de dos exercicis. En el primer hi havia dues parts, a realitzar en dues hores i mitja, una era la redacció del comentari de text literari i l’altra la redacció del comentari d’un text històric. El segon exercici també tenia de dues parts, una en què s’havia de respondre de forma escrita a qüestions relacionades amb la primera llengua estrangera cursada per l’alumne i l’altra en què havia de respondre preguntes sobre una de les matèries de modalitat. Les proves puntuaven sobre 40 i el mínim requerit per obtenir un Premi Extraordinari de Batxillerat és de 34 punts.

Per accedir a les proves els alumnes havien d’haver cursat i superat els dos cursos de batxillerat, haver finalitzat aquest estudis a Catalunya i tenir una qualificació mitjana de tot el batxillerat igual o superior a 8,75. En l’edició d’enguany s’hi han presentat a examen un total de 533 alumnes per a les dues modalitats a concurs, la modalitat d’humanitats i la de ciències.

Els premis suposen un estímul per als alumnes i alhora són una mostra de la constància i compromís pel treball compartit entre alumnat, professorat i família. Els guanyadors quedaran exempts de les taxes universitàries durant el primer curs,  obtindran una plaça gratuïta durant el curs que ve a l’Escola Oficial d’Idiomes i una estada en un centre de recerca de referència. A més, poden optar al Premi Nacional de Batxillerat que atorga el Ministeri d’Educació entre els guanyadors de la resta de l’estat.


1 Comentaris

A

Antoni

Igualada

26 d'agost 2017.13:09h

Respondre

Enhorabona Steen. Espero que aquest sigui només el primer d’una llarga trajectòria d’èxits.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.