TORNAR

En marxa el nou Consell d'Infants de Vilanova del Camí

Ja han rebut el primer encàrrec: detectar les principals necessitats dels nens i nenes del municipi

ensenyament
Dijous, 15 desembre 2022. 08:25. Redacció AnoiaDiari.

Després de mesos de treball entre l'Ajuntament de Vilanova del Camí i diversos agents de la comunitat educativa vilanovina, aquest dilluns s'ha constituït formalment el Consell d'Infants municipal

El consell està format per 23 consellers, que han estat escollits després d'un procés electoral que es va fer un cop iniciat aquest curs escolar entre l'alumnat de 5è i 6è de les escoles vilanovines i també entre els escolars nascuts a Vilanova, però que estudien en altres centres de fora. En aquest procés es van presentar 66 candidatures. El consell també té 18 consellers suplents.

L'acte va ser presidit per la batllessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte, acompanyada de la regidora d'Educació Eva Vadillo i altres regidors del consistori i Josep Colomer, de la Gerència de Serveis d'Educació de la Diputació de Barcelona, qui ha treballat juntament amb l'Ajuntament en la creació d'aquest organisme. També van assistir a la cerimònia diferents representants de la comunitat educativa dels centres educatius de primària.

Noemí Trucharte i Eva Vadillo van presentar el Consell d'Infants i ja van fer un encàrrec als seus representants: detectar quines són les principals necessitats dels nens i nenes de Vilanova del Camí. Els consellers van prendre nota d'aquesta tasca.

La batllessa vilanovina va assenyalar que "avui Vilanova del Camí garanteix el dret de participació en els més menuts i des de la institució que represento, em comprometo també a treballar braç a braç amb ells i elles per tirar endavant, defensar i fer possibles aquelles propostes que ens presentin els consellers i conselleres. Al cap i a la fi, la infància és el futur de la Vilanova del demà."

Eva Vadillo es va sumar a les paraules de Noemí Trucharte manifestant que "estic segura que es plantejaran qüestions que sovint ens passen per alt i que ens parlaran sobre tot allò que no aconseguim veure. Doncs com es diu al conte del Petit Príncep, totes les persones grans han estat primer infants, però pocs ho recordem."

Tot seguit es va fer el nomenament dels consellers i conselleres, que van rebre la medalla i el diploma que els acredita com a representants de la infància vilanovina. Els nens i nenes van assumir el compromís de treballar pels drets de la infància de Vilanova del Camí.

També es va fer un reconeixement als 18 consellers suplents i als 25 nens i nenes que van presentar candidatura, però que finalment no van ser escollits per formar part d'aquest primer consell.

Finalment, es va obrir un torn de paraules en què els nous consellers van manifestar el seu agraïment i la seva il·lusió per representar els seus companys i companyes. L'acte va acabar amb un refrigeri per a tothom.

L'Ajuntament de Vilanova del Camí ha habilitat un espai al web municipal, www.vilanovadelcami.cat, on es podran consultar totes les actes de les sessions que es duguin a terme des del Consell d'Infants de Vilanova del Camí.

Finalment, es va obrir un torn de paraules en què els nous consellers van manifestar el seu agraïment i la seva il·lusió per representar els seus companys i copmpanyes. L’acte va acabar amb un refrigeri per a tothom.

L’Ajuntament de Vilanova del Camí ha habilitat un espai al web municipal, on es podran consultar totes les actes de les sessions que es duguin a terme des del Consell d’Infants de Vilanova del Camí.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.