TORNAR
PUBLICITAT

La matrícula viva a Igualada creix i el repartiment entre pública i concertada és de vora el 50%

En aquest curs, amb un centre públic menys, hi ha 89 alumnes a escoles públiques i 83 a concertades

ensenyament
Dijous, 24 desembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Per bé que és un any excepcional per la pandèmia, l'arribada d'alumnes amb les inscripcions tancades a Igualada ha estat molt alta. Fins a mitjan novembre, un total de 172 alumnes de matrícula viva es van inscriure a centres igualadins.

PUBLICITAT

La matrícula viva ha crescut aquest curs a Igualada. Segons les dades del Departament d'Ensenyament, un total de 172 persones han estat inscrites en el període posterior a les matriculacions a centres d'Igualada. Les dades de l'any passat (sense comptar el mes d'octubre) eren de 140. Malgrat la COVID-19 i la crisi que ha suposat, les dades d'aquesta tipologia d'alumnat s'ha incrementat. Les dades són similars a les del curs 2018-2019, quan a mitjan octubre hi havia 163 alumnes inscrits. Pel que fa al repartiment entre centres públics i concertats, queda gairebé al 50%. La pública, en concret, assumeix el 52% d'aquestes places.

Les dades facilitades pel Departament d'Ensenyament a AnoiaDiari indiquen que es manté la tendència a la correcció del repartiment de l'alumnat de matrícula viva, que fa dos anys va ser denunciat per la FAPAC i les AMPA dels centres públics com a desigual. Les dades indiquen que dels 172 alumnes, 89 van ser inscrits a centres públics i la resta a concertats. El centre públic que més "segregació escolar" té, el Gabriel Castellà, no havia assumit el novembre matriculacions d'aquest tipus, cosa que era una de les demandes de les entitats de defensa de l'escola pública. 

Pel que fa a primària (on aquest curs hi ha un centre públic més, l'Ateneu), les dades de matrícula viva eren de 141 persones. D'aquest total, 60 alumnes es van derivar a les escoles públiques i la resta als concertats. Pel que fa als centres de secundària, les dades indiquen que van ser 31 alumnes els matriculats, 31 dels quals han anat als instituts B i M, Mercader i Pere Vives. Amb tot, aquest repartiment no reflecteix els alumnes de secundària que hi ha a les escoles concertades que tenen línies de primària i secundària.

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.