TORNAR

Més de 300 alumnes igualadins participen en l'11a edició del programa 'Cultura emprenedora a l'escola'

Amb l’objectiu que l’alumnat creï i gestioni una cooperativa escolar amb el suport del centre educatiu, l’administració local, les empreses i altres entitats de la seva localitat

ensenyament
Dilluns, 16 gener 2023. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

Més de 300 alumnes de 5è de primària de 8 escoles d'Igualada participen en el projecte 'Cultura emprenedora a l'Escola', amb l'objectiu que, durant el curs escolar, l'alumnat creï i gestioni una cooperativa escolar amb el suport del centre educatiu, l'administració local, les empreses i altres entitats locals.

Enguany, els centres educatius participants són els Maristes, Escolàpies, Acadèmia Igualada, Emili Vallès, Col·legi Monalco, Mare del Diví Pastor, Escola Pia i Escola Dolors Martí. Aquests centres i l'Ajuntament d'Igualada treballen conjuntament per la promoció i impuls de l'emprenedoria i la innovació.

El projecte és una iniciativa de la Diputació de Barcelona i, en conjunt, aplega més de 8.800 alumnes de 228 centres educatius de 98 municipis de la demarcació de Barcelona. Es preveu que enguany es creïn unes 400 cooperatives escolars, 13 de les quals, a Igualada. Des dels inicis, s'han creat més de cent cooperatives escolars a la capital de l'Anoia.

El projecte, a Igualada, compta amb l'assessorament del servei de dinamització de l'Ajuntament d'Igualada. Precisament, el passat mes de desembre, el consell rector de les cooperatives Maristes Brain i Hard Work dels Maristes Igualada, Green revolution team i Escooloràpies de les Escolàpies, Tarantics de l'Acadèmia Igualada, Cooperamili de l'Emili Vallès, Manual copins i Redavetscoop del col·legi Monalco, Be Green de l'escola Mare del Diví Pastor, Creative company i Pia creativa de l'Escola Pia i Domacoop i Dolors Roll de l'escola Dolors Martí van fer una sessió virtual amb IG-Nova Tecnoespai.

En aquesta trobada es van presentar els estatuts i l'acta de constitució i van fer efectiva l'alta al registre de cooperatives a la tècnica d'empresa, amb qui van intercanviar impressions sobre el procés que havien seguit fins al moment per a la constitució de la cooperativa, l'elecció del consell rector, el nom i el producte que elaboraran. Igualment, els membres de la cooperativa van fer arribar al tècnic d'assessorament empresarial de l'Ajuntament d'Igualada diferents aspectes sobre l'elecció del producte, la viabilitat, la venda o l'estudi de mercat, entre altres.

Actualment, la majoria de cooperatives es troben en ple procés d'elecció i producció dels productes, la venda dels quals es realitzarà durant el mes de maig-juny en un mercat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.