TORNAR
PUBLICITAT

Més de 4.000 alumnes de centres educatius de la Conca d’Òdena es formaran en igualtat de gènere aquest curs

L’objectiu és fomentar un turisme ”de qualitat i desestacionalitzat” a Catalunya, Aragó, Navarra, La Rioja i País Basc

ensenyament
Dimarts, 14 gener 2025. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

La MICOD, impulsora del programa, veu el projecte com una eina clau per prevenir violències masclistes i fomentar la igualtat. En total s’han programat 200 tallers que s’adapten cada etapa educativa i s’impartiran aquest proper 2025.

Un total de 4.434 alumnes de centres educatius de la Conca d’Òdena participaran aquest curs 2024/2025 en el Programa de Coeducació, una iniciativa de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) en col·laboració amb els centres escolars. Aquest projecte té com a objectiu fomentar la igualtat de gènere, prevenir violències masclistes i desmuntar estereotips a través d’activitats adaptades a les necessitats educatives de cada etapa. Els tallers aborden temàtiques diverses com la socialització del gènere, la pressió estètica, l’assetjament a les xarxes, l’amor romàntic o la diversitat sexual i de gènere.

En total s’han programat 200 tallers que s’impartiran aquest proper 2025. Per a les llars d’infants i educació infantil, el programa inclou activitats lúdiques com "contes en clau d’igualtat" per introduir valors igualitaris des de ben petits. A primària, l’alumnat reflexionarà sobre temes com la publicitat sexista o el respecte a la diversitat, mentre que, a secundària, es treballaran qüestions més complexes, com les relacions tòxiques o les violències digitals. Els alumnes de batxillerat i cicles formatius tindran l’oportunitat de participar en tallers com "sexualitat positiva" o "diversitat LGTBI i inclusió", pensats per fomentar relacions respectuoses i saludables.

La MICOD considera aquest programa una eina fonamental per construir un sistema educatiu que tingui en compte la perspectiva de gènere. L’àrea d’igualtat subratlla que el projecte no només té un impacte immediat en l’alumnat, sinó que contribueix a formar una societat més conscient i compromesa amb els drets fonamentals, i en aquest sentit l’educació és la clau per prevenir actituds discriminatòries i fomentar relacions respectuoses des de la infància.

El programa, que és gratuït per als centres educatius, forma part del Pla d’Igualtat de la MICOD i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Ministeri d’Igualtat. Els municipis d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí són els promotors d’aquesta iniciativa, que s’ha consolidat com un referent en l’àmbit educatiu a la comarca. Podeu consultar el programa coeducatiu d’aquest curs a la pàgina web de micod.cat. Per a més informació es pot contactar amb l’àrea d’igualtat de la MICOD a través del correu igualtat@micod.cat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.