TORNAR

Obert el període de sol·licitud d'ajuts per a la compra de llibres i material escolar a Òdena

Des d’aquest dimecres 22 de juny fins al 8 de juliol

ensenyament
Dimecres, 22 juny 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dimecres 22 de juny s'obre el període per presentar sol·licituds de beques per a l'adquisició de llibres de text i material escolar per a les famílies odenenques dels alumnes dels centres d'educació infantil, primària i secundària obligatòria del municipi per al curs 2022-2023. El període de sol·licituds romandrà obert fins al 8 de juliol i les resolucions es notificaran, com a màxim, el 30 de setembre. Com a màxim, les ajudes arribaran fins a 80 € per als alumnes d'infantil, 150 € per als de primària i 200 € pels de secundària obligatòria.

PUBLICITAT

Des de l'Ajuntament d'Òdena expliquen que "poden optar a aquests ajuts individuals en matèria de llibres de text i material escolar les famílies dels alumnes empadronats al municipi i escolaritzats als seus centres educatius públics. La resta de requisits per optar a aquests ajuts són que les famílies estiguin inscrites al programa de reutilització de llibres de text i material escolar del respectiu centre escolar si n'hi ha, que la renda per càpita mensual de tots els membres de la unitat de convivència no sigui superior als 300 euros, i que la família no sigui titular de més d'un habitatge".

Pel que fa als requisits, afegeixen que "seran la capacitat econòmica de la unitat familiar (fins als 10 punts, en funció de la renda per càpita), per grau de discapacitat dels progenitors o els fills (fins a 1 punt), per família nombrosa o monoparental (fins a 1 punt) i les valoracions de l'educadora social (fins a 5 punts). L'import dels ajuts estarà lligat a les previsions pressupostàries i cap superarà cap cas superarà els 80 € per alumne d'infantil, els 150 € per alumne de primària i els 200 € pels de secundària obligatòria."

El govern odenenc destaca "que els últims anys les sol·licituds han augmentat en paral·lel a l'augment de les problemàtiques econòmiques de les famílies. Per aquest motiu, un any més l'Ajuntament d'Òdena considera "necessari continuar treballant en una línia de beques municipals, dedicades a la bonificació dels llibres de text i material escolar. Aquesta actuació té dos objectius principals, d'una banda, abordar la prevenció i el treball comunitari actuant conjuntament amb els centres educatius públics vinculats al municipi, afavorint a aquelles famílies que es troben en una situació social més desfavorida, i de l'altra protegir la vulnerabilitat dels infants davant els efectes de la situació econòmica actual, i fomentar el principi d'igualtat en l'exercici del dret a l'educació."


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.