TORNAR

Poble Actiu critica que les beques d'ensenyament no són una "ajuda real per a les famílies que més ho necessiten"

Reclamen que les ajudes per l’escolarització a les llars d’infants d’Igualada es donin per criteri de renda i que s’atorguin beques per a tots els estudis postobligatoris

ensenyament
Divendres, 3 juny 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dimarts, 31 de maig, en sessió ordinària del Ple municipal de l'Ajuntament d'Igualada, es van aprovar diferents ajudes en l'àmbit educatiu: les beques per a escoles bressol, per al servei de menjador i per a l'adquisició de llibres i material escolar així com les ajudes per a estudis de grau i postgrau universitaris. Es van aprovar amb els vots a favor de totes les formacions polítiques i amb l'abstenció de Poble Actiu, que va valorar "positivament que existeixin beques que treballin per l'equitat educativa a la ciutat" però va criticar "que les diferents beques que es van aprovar no signifiquen una ajuda real per a les famílies que més ho necessiten". Poble Actiu reclama que les ajudes per l'escolarització a les llars d'infants d'Igualada es donin per criteri de renda i que les beques universitàries i de postgraus incloguin la formació professional "perquè és la millor eina per crear ocupació".

PUBLICITAT

Criteris de renda

El regidor de Poble Actiu, Pau Ortínez, ha assenyalat que "les ajudes econòmiques per les llars d'infants suposaran una rebaixa de 495 euros anuals per les famílies que guanyen menys de 10.000 euros anuals. Les famílies amb menys ingressos econòmics continua sent una quantitat econòmica molt elevada pagar 890 euros anuals per poder portar el seu infant a la llar d'infants". "És una vergonya que pagui el mateix una família que té uns ingressos de 21.000 € que una família que té uns ingressos de 100.000 €", ha remarcat Ortínez, reclamant "que el govern Castells apliqui criteris de renda on qui més guanya més pagui". Poble Actiu recorda que la formació reclama, des de fa anys, "impulsar la fiscalitat progressiva perquè Igualada tingui uns impostos més justos i que s'apliquin no només a les llars d'infants sinó a totes les ajudes que es donen des de l'Ajuntament, com poden ser les ajudes educatives com les beques menjador o les ajudes per llibres així com amb l'IBI."

Beques per tots els estudis postobligatoris

Paral·lelament, la regidora Neus Carles reclama "que les beques per estudis postobligatoris no es limitin només als estudis de grau i postgradu universitaris sinó que s'ofereixin beques a tot aquell alumnat que vol cursar estudis postobligatoris, incloent-hi també els estudis de formació professional i altres estudis professionalitzadors que poden permetre adquirir nous coneixements que generin noves oportunitats laborals".

Des de Poble Actiu critiquen "que les beques universitàries no contemplin criteris de renda sinó que tothom, sense tenir en compte els ingressos familiars, tinguin dret a aquesta ajuda econòmica. Caldria que el pressupost disponible es dediqui a ajudar a aquells alumnes que provenen de famílies amb menys capacitat econòmica perquè tal com s'està fent ara, aquesta beca no significa una ajuda real per aquell alumnat que tenen problemes econòmics".


1 Comentaris

S

Sandra

Piera

3 de juny 2022.13:42h

Respondre

I han necessitat moltes investigacions i recerques per a arribar a aquest sorprenent revelació?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.