TORNAR

Poble Actiu proposa traslladar i ampliar la llar d'infants el Rusc

Amb el canvi, la llar, ubicada al carrer Sant Carles i vinculada a l’escola de l’Ateneu Igualadí, incrementaria l’oferta amb 33 places noves

ensenyament
Dimecres, 25 maig 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Davant "la manca de places públiques de P1 i P2 als barris més centrals de la ciutat" Poble Actiu proposa traslladar la llar d'infants El Rusc –vinculada a l'escola pública de l'Ateneu Igualadí i situada al carrer Sant Carles– a una nova ubicació "més adequada", també al centre d'Igualada. Segons la candidatura municipalista, amb aquesta proposta es podria ampliar l'oferta fins a 33 places noves. A la vegada, suggereixen que part de la inversió necessària per executar aquesta ampliació i trasllat es pugui sufragar amb els fons Next Generation que el Govern destinarà a la creació de places per a infants de 0 a 3 anys.

PUBLICITAT

Amb aquesta proposta es podrien doblar les línies de P1 i P2, segons Poble Actiu. La regidora Neus Carles ha explicat que "hi ha clarament una manca de places públiques de P1 i P2 als barris més centrals de la ciutat, com es veu amb la plena ocupació d'aquestes a la Lluna i el Rusc a final del curs 2020-2021".

En aquest sentit, des de Poble Actiu assenyalen que "les dues escoles bressol amb línies dobles, la Rosella i l'Espígol, estan situades en zones exteriors de la ciutat, on l'accés a peu és pràcticament impossible per gran part de la ciutadania", remarcant que "assegurar l'accés a places públiques de llars d'infants a tots els districtes de la ciutat és una mesura imprescindible per assegurar l'equitat i evitar la segregació escolar per raons de planificació urbanística."

Poble Actiu argumenta, també, que "es preveu un increment de la demanda de places públiques amb la gratuïtat de P2, que cal respondre ampliant línies al centre, així com creant una nova llar d'infants al districte de llevant." En aquest sentit, des de Poble Actiu remarquen que "aquesta proposta se sumaria a la ja anterior de recuperar la llar d'infants del districte de llevant, sobretot tenint en compte que la llar d'infants pública més propera es troba a 15 minuts caminant de barris com Montserrat o el Sant Crist.

Pel que fa a la nova ubicació, des de Poble Actiu argumenten que "la nova ubicació hauria de permetre que els infants disposin d'una zona exterior adequada i prou gran, fet que ara mateix és limitat en la ubicació actual.

"Una oportunitat que no es pot deixar escapar"

Per fer front a part del cost que suposaria construir o adaptar un espai on ubicar la llar al centre de la ciutat, Poble Actiu proposa sol·licitar els fons Nex Generation que, amb una partida de 110 milions d'euros, el Govern destinarà a la creació de places per a infants de 0 a 3 anys (amb una aportació prevista de fins a 10.000 euros per a cada plaça). Segons Poble actiu, aquesta aportació "permetria reduir el cost que suposaria aquesta inversió per les arques locals de forma molt significativa, i, per tant, és una oportunitat que no es pot deixar escapar."


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.