TORNAR
PUBLICITAT

Les preinscripcions a centres públics d'Igualada superen el 50% del total per primer cop

Les AMPA dels centres públics celebren ”un canvi històric, tot i que els centres concertats eren el 60% de l’oferta”

ensenyament
Dilluns, 8 juny 2020. 20:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Segons fonts de La Pública, la entitat que agrupa les AMPA dels centres públics de la capital de l'Anoia, les preinscripcions a P3 a les escoles d'aquesta tipologia són, per primer cop a la història, més del 50%. El pas de l'Ateneu a la xarxa pública ha estat "determinant."

PUBLICITAT

Tot i la diferència de places que s'oferien -només un 40% del total pertanyien a centres públics-, per primer cop, les escoles de titularitat de la Generalitat són les que sumen major nombre de preinscripcions: 50,22%. Un marge estret, que equival a dos infants, però que confirma la tendència dels darrers anys de demanda creixent de places a l'escola pública i que es va traduir, fa un any, amb el pas de l'Escola de l'Ateneu a aquesta xarxa.

L'associació la Pública -que reuneix les AMPA dels centres d'aquest tipus- apunta que "malgrat la crisi que es viu per la COVID19, no hi ha hagut un pas massiu de la concertada a la pública, però sí que es manté la tendència" del creixement de la demanda a aquests centres. Tot i que el Departament no ha facilitat xifres, l'Escola de l'Ateneu, que només oferia una línia, ha tingut molt èxit i ha estat un dels factors d'aquest "canvi històric." En aquest sentit, "cal felicitar l'aposta del conseller Bargalló" manifesta la Pública.

Apunten que "a la part de llevant, l'escola que ha tingut més demanda de preinscripcions ha estat precisament una pública". Indiquen també "la important quantitat de famílies, més de mig centenar, que tot i no tenir veinatge a Igualada, fan les preinscripcions a escoles igualadines". Per últim, consideren que, "si l'horitzó del govern de la ciutat és arribar als 50.000 habitants, cal seguir planificant una bona oferta d'escola pública."

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.