TORNAR

El PSC critica la Generalitat "pels 300 alumnes" que queden fora de l'INS Milà per manca de places

Indiquen que ”l’any passat ja van quedar fora 250 alumnes”

ensenyament
Dimecres, 28 juliol 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els socialistes han presentat al Parlament "un seguit de preguntes al Parlament de Catalunya per interpel·lar la conselleria d'Educació". Davant la manca de places, demanen "planificar, d'una vegada, l'ampliació del centre".

PUBLICITAT

El diputat socialista al Parlament, Jordi Riba, ha presentat una proposta de resolució al Parlament sobre la falta de places a l'INS Milà d'Igualada. Segons Riba, "és inadmissible que això estigui passant. No pot ser que l'any passat es quedessin fora del Milà 250 alumnes i aquest curs les previsions ja apuntin a més de 300". El PSC considera que "hi ha una manca de planificació evident per part del departament d'Educació".

Entén que "és una situació que es veia a venir, que es podia planificar i no s'ha fet. La formació professional és una branca acadèmica importantíssima i que dona oportunitats a molta gent, de fet així ho diuen les dades que marquen que els alumnes del Milà tenen entre 60 i 70% d'inserció laboral". També ha dit la seva Jordi Cuadras, d'Igualada Som-hi -formació amb presència socialista-, que apunta que "davant un atur de la nostra comarca en el qual hi ha més de 8.000 persones sense feina i un 70% no tenen cap formació més enllà de l'ESO, per una manca de planificació de la Generalitat s'estigui deixant fora centenars de persones que voldrien formar-se".

Segons la coalició "ens preocupa la situació a la qual es deixa aquests alumnes que quedaran fora sense cap opció de formar-se i, per tant, amb moltes dificultats per accedir al mercat laboral quan el que voldrien és accedir a aquests estudis. És una situació que, amb les dades de desocupació que tenim, no ens podem permetre". El PSC insta el govern de la Generalitat a planificar i "executar les obres necessàries per garantir l'accés de totes les persones que demanen tenir plaça al Milà i que es facin les inversions que toquen per ampliar les instal·lacions i els tallers que puguin garantir aquesta oferta de places i donar cabuda a tots els cursos amb més demanda".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.