TORNAR

La segregació escolar a Igualada i Piera creix els darrers 5 anys, segons la Fundació Jaume Bofill

A Igualada, però, els percentatges han millorat a la Primària

ensenyament
Dissabte, 16 maig 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'informe fet públic aquest divendres assenyala que l'efecte de la COVID19 pot accentuar encara més la segregació escolar. Cap vila anoienca consta entre els municipis de més de 10.000 habitants on es considera "alta" o "molt alta."

Igualada i Piera són, segons un estudi de la Fundació Jaume Bofill, poblacions on la segregació escolar ha empitjorat els darrers anys. En el cas de la capital, però, no figura entre les poblacions on més s'ha accentuat la diferència i fins i tot ha millorat -lleugerament- a primària. L'informe assenyala que l'actual "període de preinscripció, que serà principalment online, i una alta mobilitat de les famílies a causa de la crisi de la COVID-19, empitjoraran els nivells de segregació escolar a Catalunya".

L'estudi recull la situació dels municipis de més de 10.000 habitants. Ni Igualada ni Piera figuren entre els que tenen uns nivells de segregació més alts, però estan per sobre de la mitjana, formen part dels 44 municipis on ha empitjorat. Un empitjorament que es deu, principalment, a secundària. Igualada té un índex de 0,19 de segregació a primària i Piera un 0,27. La mitjana catalana segons la Fundació Jaume Bofill és 0,30. A secundària, on la mitjana és 0,2, la capital anoienca té 0,25 i Piera 0,2.

Igualada ha vist reduir des del curs 2013-2014 la segregació d'una manera molt minsa a primària, pero ha crescut més a secundària. A Piera, el creixement de la segregació s'ha produït en els dos cicles. En canvi, a Vilanova del Camí, on no hi ha dades de secundària, s'ha reduït l'índex els darrers cinc anys. És de 0,09, la sisena més baixa entre tots els municipis del rànquing.

Més informació sobre la COVID19


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.