TORNAR
PUBLICITAT

Sis escoles igualadines prenen part aquest any del programa 'Cultura emprenedora'

La venda dels productes de la cooperativa es farà en un mercat al centre d’Igualada, el maig

ensenyament
Dissabte, 24 febrer 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Més d'un quart de miler d'alumnes igualadins de 5è de primària participen del programa 'Cultura emprenedora a l'escola' aquest any. Els alumnes i els seus tutors reben l'assessorament de tècnics municipals del departament de Dinamització Econòmica.

PUBLICITAT

Durant aquest curs 2017-2018, diferents escoles igualadines tornen a participar en el projecte 'Cultura Emprenedora a l'Escola', impulsat per la Diputació de Barcelona. La iniciativa es focalitza en promoure la cultura emprenedora en el cicle superior de l'educació primària, per desenvolupar valors, hàbits i capacitats claus vinculats a l'emprenedoria. El programa es desenvolupa a les escoles dels Maristes, Escolàpies, Acadèmia Igualada, Emili Vallès, Col·legi Monalco, Mare del Diví Pastor i Escola Pia.

Una de les reunions als espais d'Ig-novaEn total, són 260 alumnes de 5è de primària a Igualada, mentre que a la demarcació són un total de 7.500 alumnes de 191 centres educatius de 84 municipis. Fa uns dies, els equips directius de les cooperatives Dreams Maristes i Maristes Crafts dels Maristes, Emprelàpies i Ecoshop de les Escolàpies, Cop Clans i Bob Shop de l'Acadèmia Igualada, E-mil-idees de l'Emili Vallès, Monpins i Cooperavets del Col·legi Monalco i Hey Arts del Col·legi Mare del Diví Pastor, van visitar les instal·lacions d'IGNova Tecnoespai. Durant la visita, van reunir-se amb la responsable de l'Oficina d'Atenció Empresarial, amb qui van intercanviar impressions sobre el procés que havien seguit fins al moment per a la constitució de la cooperativa, l'elecció de l'equip directiu i el nom, així com el producte que elaboraran.

En aquesta visita, també van presentar els estatuts i l'acta de constitució i van fer efectiva l'alta al registre de cooperatives. Igualment, els membres de la cooperativa varen fer una visita al tècnic municipal d'assessorament empresarial, amb qui van comentar diferents aspectes sobre l'elecció del producte, la viabilitat, la venda o l'estudi de mercat. Ara, la majoria de cooperatives es troben en ple procés d'elecció i elaboració dels productes, la venda dels quals es realitzarà durant el mes de maig en un mercat al centre de la ciutat.

És el setè any de desenvolupament del projecte a la ciutat, en el marc del qual s'han registrat més de 50 cooperatives escolars. El programa 'Cultura Emprenedora a l'Escola' està impulsat per la Diputació de Barcelona i coordinat, a nivell local, pels departaments d'Ensenyament i de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament d'Igualada. 

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.