TORNAR
PUBLICITAT

Tanquen l'escola bressol municipal La Cadireta del Bruc pels contagis de COVID19

Pugen a 21 els grups escolars confinats a l’Anoia, amb 489 estudiants i docents en quarantena

ensenyament
Dimecres, 2 desembre 2020. 11:08. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'escola bressol municipal La Cadireta del Bruc és un dels tres centres completament tancats a Catalunya a causa dels contagis de la COVID-19. Els darrers dies el nombre de grups escolars confinats ha crescut notablement, passant dels 9 grups registrats dissabte passat als 21 d'aquest dimecres. El nombre d'estudiants, docents i altres professionals dels centres educatius també han pujat, passant de 228 fins a 489, gairebé el doble.

PUBLICITAT

Segons el departament d'Educació, actualment hi ha tres centres escolars completament tancats a Catalunya a causa dels contagis de COVID-19: l'Escola Santa Margarida–ZER Alt Berguedà de Gósol, l'Atlètic Terrassa Hockey Club (Vallès Occidental), i l'escola bressol municipal La Cadireta del Bruc, que es converteix en el primer centre completament confinat des de l'inici del curs a l'Anoia.

Després d'uns dies de clar descens, actualment el nombre de grups escolars confinats per un cas de COVID-19 a l'Anoia és de 21, 12 més que els registrats dissabte passat. Actualment hi ha 489 persones en quarantena (+261). A Catalunya, com a l'Anoia, també s'ha girat la corba: el nombre de grups confinats és de 750, 54 més que ahir dimarts; hi ha 18.140 persones confinades, 1.249 més que en el balanç anterior: 17.260 són alumnes, 848 docents i personal d'administració i serveis i 32 personal extern.

Per municipis, a Igualada hi ha onze grups confinats i 253 persones en quarantena; al Jorba hi ha quatre grups confinats; dos a Tous; un a Capellades; un a Masquefa i dos al Bruc, a l'esmentada escola bressol municipal.

La castanyera visita l'escola bressol municipal bruquetana (Foto: La Cadireta)

Els centres amb més grups confinats són la institució Igualada, a Jorba, amb quatre grups i 119 persones en quarantena; i l'institut Milà i Fontanals, d'Igualada, també amb quatre grups i 57 persones que han de romandre a casa seva. Hi ha tres centres amb dos grups confinats: la Cérvola Blanca (30 persones), de Tous; els Maristes (38), d'Igualada; i la llar d'infants La Cadireta (19), del Bruc. Hi ha set centres amb un únic grup confinats. Es tracta de l'escola Anoia (45), l'escola Àuria (30), l'escola Ateneu (30) i l'institut Joan Mercader (34), d'Igualada; i l'institut Molí de la Vila (31), de Capellades. Finalment, hi ha tres centres amb persones amb quarantena, però que, de moment, no han hagut de confinar grups sencers: l'escola Mare de Déu del Portal, dels Prats de Rei i l'Institut de Montbui tenen una persona confinada; i l'escola Guerau de Jorba té dues persones confinades.

Les dades dels casos COVID-19 als centres educatius s'obtenen del buidatge de les dades que cada centre introdueix a l'aplicació Traçacovid. Aquesta aplicació dona suport als ​centres educatius en el marc del Protocol de casos COVID-19 als centres educatius. El Departament d'Educació les actualitza diàriament a través del seu portal. La darrera actualització és d'aquest dimecres 2 de desembre, a les set del matí.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.