TORNAR

4M Visual: Passió per la imatge

Parlem amb Jordi Enrich, Sandra Gallardo, Ángel Parrilla i Xavi Canyelles, fundadors de 4M Visual

Empresa
Dimarts, 28 setembre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

4M Visual és una empresa de comunicació visual integral, especialitzada en el disseny innovador i fabricació de rètols, vinils, impressió de gran format, retolació de vehicles, senyalètica, pancartes, etc. L’empresa, que va obrir les portes a Igualada fa més de quatre anys, la integren un equip multidisciplinar amb més de vint anys d’experiència en el sector. Parlem amb el Jordi Enrich, la Sandra Gallardo, l’Ángel Parrilla i el Xavi Canyelles, fundadors de 4M Visual.

Espai patrocinat

Quins serveis oferiu?

Estem especialitzats en retolació, però en el sentit més ampli del terme. Tenim cura de la part visual gràfica d’un establiment, de la seva imatge, tant exterior com interior.

Quins perfils de clients teniu?

El ventall de perfils de clients és molt ampli. Des de petits comerços i oficines fins a grans establiments i empreses, passant per ajuntaments i institucions, fins a particulars.

També feu projectes de gran envergadura?

Sí, també però no ens agrada fer treballs de gran metratge, a granel i a molt baix preu, com podrien ser, per posar un exemple, les banderoles que es pengen als fanals per a unes eleccions. Ens agrada molt més treballar la qualitat que la quantitat. Ens agrada treballar amb molta cura una imatge, integralment.

Precisament, vosaltres oferiu un servei absolutament integral.

Sí, des de zero. Fem el disseny, la producció i la instal·lació d’un projecte. I tot el procés el fem des del nostre equip de professionals i a les nostres instal·lacions.

Com s’inicia aquest procés integral? Quin és el primer pas?

El primer que fem és escoltar el client. A partir d’aquí, amb tota Això, pel que veig, no és només fer un simple rètol. Va molt més enllà…

A nosaltres ens agrada parlar d’imatge i de com integrem aquesta imatge en un espai. Cert, no es tracta només del típic rètol. Estem parlant de façanes, d’interiors… Tot. Absolutament tot.

Imagino que us venen a veure clients que ja tenen les idees molt clares i altres que arriben amb un full en blanc...

Sí, com dèiem abans, el primer que fem és seure amb els i escoltar-los. N’hi ha que ens venen a veure amb les idees molt clares. Però n’hi ha que venen, com deies, totalment en blanc. Gràcies a la nostra experiència, confien plenament en nosaltres i ens demanen, sobretot, que els sorprenguem. Treballar així ens agrada molt. També hem de dir que els clients que ja venen amb una idea concreta, treballem aquesta idea, però també els oferim una proposta alternativa, els plantegem una altra perspectiva, diferent, que els pugui sorprendre. La majoria de clients que venen a 4MVisual volen alguna cosa especial.

  

La imatge és molt important per a un establiment, sigui un comerç o una empresa?

La imatge és molt important. És bàsica. La imatge entesa, com dèiem, en el seu conjunt, global.  És transcendental per presentar-se i per atraure la gent. És l’embolcall del seu establiment. Aquesta imatge ens dirà moltes coses d’aquest negoci.

Els comerços d’Igualada donen importància a la seva imatge?

Fa uns anys potser no s’invertia prou en imatge. Ara això està canviant, a poc a poc, però estem en el camí. Animem els comerciants d’Igualada que siguin més atrevits amb la imatge del seu establiment. A poc a poc ja ho estan fent. Molts ho han fet i a partir d’aquí ens venen a veure comerciants que ho han vist i que també volen fer-ho.

Parlem de preus?

Els propietaris d’establiments potser podien frenar-se en pensar que canviar la imatge del seu establiment podria ser car. Que fer de nou o canviar, per exemple, la imatge de tota la façana i l’interior podria ser car. I no és així. Estem fent coses molt atractives i sorprenents, a preus molt interessants i assequibles. I nosaltres sempre els presentem propostes, amb simulacions, amb pressupostos i sense compromís.

A Igualada hi ha molta oferta en aquest sector. Quin és el valor afegit de la vostra empresa? Què us diferencia?

Per una banda, la nostra experiència. Nosaltres vam treballar junts en una empresa de retolació igualadina, durant uns quinze anys. Quan l’empresa va tancar, vam decidir obrir el nostre propi negoci, ara fa quatre anys. Tenim vint anys d’experiència en aquest sector i treballant junts, en equip.

Un altre tret diferencial és el nostre procés integral de treball. Comencem un projecte des de zero, des de la idea fins a la seva instal·lació, passant pel disseny i la producció, que fem nosaltres.

Treballem amb un gran ventall de materials, tallem i pleguem, fresem amb la nostra fresadora de control numèric també soldem les estructures de ferro i pintem, apliquem vinils i il.luminem  entre moltes altres coses.

Tot, absolutament tot, passa per les nostres mans i ho el.laborem al nostre taller. I ho fem amb molta cura, tots els passos d’aquest procés. Oferim un servei integral al client. Això també ens permet que si mai pot sorgir algun petit problema, el podem solucionar a l’instant. En aquest sentit, també som molt curosos amb els terminis. Com que no depenem de tercers, ho complim escrupolosament. Som molt estrictes en els terminis. I això, els clients, ho agraeixen i valoren molt.

També ens identifica i diferencia de la resta el nostre treball constant en I+D. Ens agrada reunir-nos i deixar-nos endur, fer volar la imaginació. Proposem coses i ens llencem a treballar, a investigar, a provar coses. Això ens apassiona. Això ho podem fer perquè la nostra empresa és completament integral, com dèiem. Nosaltres mateixos fem el disseny i la producció. No hem de contractar res a tercers, a fora. Podem dissenyar i desenvolupar tots els projectes. Ens agraden els reptes, i com més difícils, millor. Ens agrada innovar.

 

Parlant d’innovació. Han canviat molt les coses aquests darrers anys?

Molt, sobretot en maquinàries i materials. En aquests darrers anys hem anat invertint en maquinària i en la darrera tecnologia.

En aquest sentit, quines tendències destacaríeu?

Aquests últims anys han entrat els leds, quan fa anys eren molt cars. També s’ha implementat molt el recobriment de façanes. A més a més, destacaríem que els preus han baixat molt. Abans era tot molt més car.

Quins factors han provocat aquest canvi?

La maquinària, tot i que és una inversió important, ara és més accessible, i la diversitat de materials ha provocat que es puguin abaixar els preus. La part d’il·luminació, bàsicament en leds, també és més accessible, s’ha democratitzat molt. Ja estem substituint llums, focus, neons amb tecnologia led per reduir el consum. Els materials amb què treballem són de primera qualitat. I són molt perdurables. Això és molt important.

I les modes, també canvien?

Sí, i tant, com en tots els àmbits. Les imatges també passen de moda. Aquí, el que fem, són re estilitzacions per anar modernitzant la imatge.

I el sector, cap a on va?

Aquest sector ha d’anar tendint cap a reduir l’impacte ambiental. Aquest és un tema que nosaltres procurem minimitzar al màxim, perquè treballem molt amb plàstics. Procurem ser el màxim de nets possible. Com a empresa, ho estem reciclant tot. La sostenibilitat i la proximitat són molt importants per a nosaltres. Entre altres coses, formem part d’una cooperativa energètica i la telefonia la tenim contractada a una empresa igualadina.

L’Anoia ha sigut un dels territoris més afectats, sanitàriament i econòmicament, per la pandèmia de la COVID-19. Com us va afectar a vosaltres?

Al principi, amb el confinament, vam estar gairebé dos mesos tancats. Quan vam poder reprendre l’activitat, les feines de retolació van baixar dràsticament, a zero. Tot estava parat. Llavors vam veure l’oportunitat. Ens vam dedicar a dissenyar i fabricar mampares de metacrilat. Teníem la capacitat per fer-ho, des del disseny fins a la producció, perquè disposàvem de la maquinària. Fèiem i instal·làvem mampares per a negocis, empreses, ajuntaments i per a la Generalitat. Ens vam adaptar a les noves necessitats.

Què sentiu quan passegeu per un carrer i veieu els vostres projectes?

Hem fet la imatge de molts establiments arreu de Catalunya. Passejar per Igualada, per Barcelona, per Girona… i veure els teus treballs, fa molta il·lusió.

El vostre treball és l’aparador d’aquests negocis, però també és el vostre…

Sí. I per això ho hem de fer molt bé. Ho hem de fer perfecte.

Com veieu el futur de la vostra empresa?

No volem córrer. Ara estem treballant per a tota Catalunya. I ens agradaria créixer, però a poc a poc. Som aquest equip i, com hem dit, tenim molta cura per la qualitat. I no volem arriscar aquest valor. Som molt exigents en aquest sentit i volem mantenir la nostra exigència en la qualitat.

On us podem trobar?

Ens agradarà molt trobar-nos a les nostres instal·lacions, al carrer de Calaf, 4-6 d’Igualada. També ens agradarà parlar amb vosaltres si ens telefoneu al 931314953. I, evidentment, ens agradarà trobar-nos a les xarxes, a Facebook i a Instagram.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic