TORNAR
PUBLICITAT

Àlex Prehn: “Volem gestionar de la millor manera el nostre poble i cohesionar-lo”

Parlem amb l’alcalde de Copons

societat
Divendres, 9 agost 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Àlex Prehn és el batlle de Copons des del passat mes de juny. Encapçala una formació independent, Ara Copons, que es presentava per primer cop a la població. Afronta amb il·lusió i responsabilitat estar al capdavant d’un ajuntament enclavat en la cruïlla de camins entre l’Alta Anoia i la Conca d’Òdena. I, aviat, presidirà la seva primera Festa Major

 

 

Acaben d’aterrar en la política. Què estan fent aquests primers mesos?

La investidura va ser el dissabte 15 de juny, però els primers dies van ser de descobriment, de posar-nos a lloc. Tenim molta feina per fer i això és bo.

S’estrena en la política i a més en un poble petit. Com es governa?

No crec que hi hagi quelcom diferencial entre l’Ajuntament d’un poble com Copons i un municipi més gran. Sí que hi ha unes característiques de la zona específiques: l’Alta Anoia té poca població, és una zona sense indústria i està deprimida. Ens centrem a cohesionar la població i fer propostes atractives per a la ciutadania.

Com funciona una agrupació d’electors com Ara Copons?

Doncs que no representem a cap partit. Venim simplement a gestionar de la millor manera al nostre poble, Copons, concentrant-nos en les necessitats veritables de la població. Vam ser un grup de persones que ens vam posar d’acord i em van triar a mi de primer de la llista.

Una de les obres que està en marxa és la de la nova escola, a la rectoria, potser la més emblemàtica. Com està?

Doncs s’està avançant en les instal·lacions dels subministraments: l’aigua i l’electricitat. En una obra tan complexa depenem de les subvencions que puguem rebre. Ens quedarà la cinquena i darrera fase després. La nova escola a la rectoria quedarà molt bonica. Volíem respectar l’edifici històric, que val molt la pena.

Com han organitzat la Festa Major, amb les poques setmanes que porten de rodatge?

A Copons tenim una Comissió de Festes que ho gestiona des de fa anys i el cert és que ho fan molt bé. Nosaltres ens dediquem a donar-los suport en tot allò que els fa falta. Està quedant una bona festa, del 10 al 16 d’agost.

Pensa a assistir a alguns actes en concret?

Hi penso ser, però els regidors ens repartim les responsabilitats. Havia de presidir un lliurament de premis i el cert és que ho acabarà fent el regidor de l’àrea. Som quatre persones que formem el govern i les decisions les prenem junts. Som un grup i ho fem tot consensuat.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic