TORNAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT

Andreu Garcia: "Volem un model autònom per a Òdena, que no depengui dels interessos dels partits"

Entrevistem Andreu Garcia, cap de llista de la candidatua municipalista Òdena a Fons

politica
Dimarts, 19 març 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Al marge dels partits polítics tradicionals, al taulell de joc de les eleccions municipals d'Òdena, aquest maig, hi haurà un partit que es presenta en clau estrictament local: Òdena a Fons. El seu cap de llista serà Andreu Garcia, de 48 anys. Casat i amb dos fills, és assessor i treballa com a director de post-venda a un grup d'automoció.

Per què es tria una opció de plataforma, al marge dels partits tradicionals. Què creu que no ofereixen els actuals partits presents al consistori?

Els partits s'organitzen de manera jeràrquica i la direcció és la que marca les directrius, sovint sense escoltar els municipis. De vegades fins i tot fent servir temes locals com a moneda de canvi per als seus interessos. El nostre model vol ser autònom, centrat en allò que els odenencs volen pel seu poble.

Han comentat que es posicionen contra el pla director que es planteja a Can Morera. Què veuen en aquesta proposta que els inquieti? Creuen que hi poden haver altres alternatives per a implantacions industrials?

El macropolígon ens transmet: foscor, fum i preocupació. Foscor perquè hi ha promotors d'aquest macropolígon que han estat involucrats en casos de corrupció urbanística. Fum perquè primer teníem un tren, el tren ja diuen obertament que ni està previst, després havia de venir una gran empresa japonesa que ho va desmentir. Avui en dia no es coneix cap interès, més enllà dels particulars. Preocupació, perquè allà hi viu gent que treballa la terra, no és un terreny erm com es pot pensar, de fet és una de les millors zones agrícoles de la Conca.

Preocupació també perquè a la Conca tenim més de 500.000 metres quadrats de sòl industrial buits, polígons sencers sense estrenar... i perquè no dir-ho, preocupació perquè l'última vegada que es va impulsar aquest macropolígon per part del PSC, es van llençar 400.000 euros en la redacció del projecte urbanístic.

Estem parlant de política municipal, però els governs s'han hagut de mullar els darrers anys en el tema nacional, cas de la cessió de locals. Quina postura té Òdena a Fons, amb el sobiranisme?

Respecte a totes les opcions, però nosaltres ens centraren en temes municipals.

El govern de Francisco Guisado va reobrir la llar d'infants que hi ha al Barri Sant Pere. Creuen que ha de seguir oberta, per donar servei al poble i als veïns, encara que no hi sigui del tot rendible econòmicament?

Un equipament municipal no ha de ser rendible en termes econòmics, sobretot ha de ser rendible en temes socials. Això no vol dir que no s'hagi d'impulsar l'equipament i atreure més famílies per fer-la més sostenible. 

Òdena té molts terrenys, moltes empreses, però continua tenint atur. I algunes fàbriques, com Funosa, poden tenir el futur compromès a nivell mediambiental. Com ho veu?

Òdena té un atur entorn del 13% una xifra inferior a altres municipis de la Conca i la meitat que fa 4 anys. Els odenencs han sabut aprofitar l'empenta de la recuperació. Pel que fa a Funosa, és cert que els compromisos mediambientals cada dia han de ser més i més exigents, però no és menys cert que la tecnologia també està ajudant a reduir l'impacte d'aquestes empreses, i ens consta que en els últims anys, l'empresa a fet moltes inversions en aquest sentit. Esperem que Funosa continuï durant molt de temps formant part del nostre teixit empresarial.

Quines considera que han estat les millors fites del govern actual i en què creu que no s'ha avançat?

La recuperació de la Fira de la Vinyala, una fira que va l'actual equip de govern va criticar amb duresa i que ara promociona. També altres aspectes de tresoreria i el Saló dels Infants. No s'ha avançat en garantir un correcte manteniment del poble, dedicant els plans d'ocupació a altres tasques. Tampoc en l'homogeneïtat del govern, sembla que els regidors no poden exercir sense que hi sigui l'alcalde present. Tampoc s'avança en urbanisme, tornant a defensar un projecte de macropolígon que va costar un 10% del pressupost al municipi, 400.000 euros que es podien haver fet servir per fer un nou CAP. I en molts altres temes que han portat, per exemple, que OAF es presenti a les eleccions municipals.

L'A-2. Hi ha una reforma a l'agenda que també és vista amb molta preocupació des del territori. Com ho veu Òdena a Fons?

Coneixem el projecte, però no l'hem estudiat encara per poder posicionar-nos.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic