TORNAR

Creant tendències en il·luminació natural

Parlem amb Javier Sánchez, director de la filial del Grupo Aislux a Catalunya

Empresa
Dimarts, 28 setembre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb ja pràcticament tres dècades a l’esquena, el Grup Aislux pot presumir avui en dia de crear tendències i lideratge. Reconeguts líders en la indústria de la il·luminació natural representen el màxim exponent en qualitat i servei en el mercat. Estacions, estadis, poliesportius, piscines, hospitals, col·legis i un llarg etcètera porten la seva marca. Javier Sánchez, director de la filial del grup a Catalunya, ens explica el perquè d’aquesta llarga travessia i com s’entreveu el futur.

ESPAI PATROCINAT

 

 Javier Sánchez, director de la filial del  Grupo Asilux a CatalunyaObservem que, en els últims anys, s’ha generalitzat el concepte d’edifici sostenible.

Observem que, en els últims anys, s’ha generalitzat el concepte d’edifici sostenible. El concepte de la sostenibilitat fa molts anys que evoluciona. Potser, ara més que mai, ens trobem amb un món que reconeix les seves limitacions energètiques futures i s’imposa a si mateix una sèrie de normes d’ús i limitació, de recursos peribles o contaminants. Ara s’investiguen i utilitzen noves fonts d’energia que, no cal dir-ho, garanteixin un futur més ecològicament sostenible.

Quina és la resposta d’Aislux a aquesta demanda?

Nosaltres tenim la sort de desenvolupar sistemes de captació i ús de l’energia més eficient i ecològica que existeix... La llum natural.

La nostra missió és contribuir a construir edificis plenament eficients i amb la menor despesa energètica possible.

Quin és el sistema?

Nosaltres estem aquí, des del moment just en què neix el projecte; en què la idea comença a prendre forma. Arquitectes i enginyers tenen en Aislux un aliat fidel. Des de l’inici els lliurem, perfectament clars, totes les dades relatives al comportament de les nostres claraboies: Il·luminació, clima, so, detalls constructius. Són paràmetres que coneixeran sobre el paper però que després, un cop construït l’edifici, es veuran perfectament reflectits en ell.

D’alguna manera anticipen resultats?

En certa manera sí. Tants anys d’experiència donen molt de si. El nostre coneixement del producte és molt profund. Tot això unit a una cura sistema de disseny i producció de productes innovadors i de màxima qualitat fan la resta.

Em comentava vostè amb anterioritat que la seva empresa marca tendències en el mercat.

Efectivament. Contemplem de grat que importants empreses del sector imiten la nostra metodologia.

De grat?

Per descomptat. D’una banda, indica que no ho estem fent tan malament i de l’altra, que són partidaris de seguir la nostra línia de qualitat absoluta i això sempre és bo per a tothom.

Teniu moltes novetats?

Efectivament, n’hi ha. I molt importants. Recentment n’hem exposat alguna en el certamen Architec Work a Barcelona.

Ens en podeu explicar alguna?

Li explicaré un secret. Per a mi, la més important i innovadora és haver aconseguit sintetitzar un filtre, que fa que les nostres plaques deixin passar pràcticament tota la llum natural que reben, però que al seu torn no transmeten una part molt important de la calor associada a aquesta llum natural. Sense cap mena de dubte, un gran pas. 

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic