TORNAR
PUBLICITAT

Cristina Mas: “Mantenim sempre els actes que identifiquen la nostra Festa Major”

Parlem amb l’alcaldessa d’Els Prats de Rei

societat
Dissabte, 10 agost 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Als Prats de Rei, l’equip de govern manté la seva continuïtat respecte de l’anterior mandat amb algunes incorporacions noves. En el cas de l’alcaldessa Cristina Mas, viu la seva cinquena Festa Major des d’aquest càrrec, però anteriorment ja havia estat vivint-la com a regidora.

Tenen molta “competència” aquestes dates de Festa Major. I ben a prop.

Sí, més o menys els mateixos dies hi ha la Festa Major de Copons. La de Sant Martí de Sesgueioles comença quan acaba la nostra. Aquest any la fem del 10 al 16 d’agost, de dissabte a divendres.

Com han preparat la Festa Major aquest any? Hi ha hagut canvis en les regidories?

Han canviat algunes persones, però seguim sent els mateixos gairebé i amb la mateixa voluntat de servei. A més, moltes coses ja estaven contractades.

Els ajuntaments van haver d’ajustar pressupostos durant la recessió, també en les festes majors. Ara, es pot dedicar més diners de nou, a la Festa Major?

Durant la recessió jo era regidora del govern del batlle Francesc Duocastella. El cert és que sí que hi va haver anys que vam haver de retallar, però els actes principals, els que identifiquen la Festa Major dels Prats, es van mantenint: com les sardanes, el Ball Llarg o la Botifarrada. Potser abans portàvem més grups per al públic jove, però seguim també amb bandes pel jovent.

Pot anar a tots els actes?

Miro d’anar a totes les activitats, sí, siguin quines siguin, també les que són de joves, tot i que en aquests casos, acabo més d’hora que els altres que hi van. La majoria d’actes estan molt arrelats, fins i tot els pensats pel públic jove: l’Escala en Hi-fi, per exemple. Jo valoro especialment els actes clàssics, que són els que fan poble i comunitat, i que tampoc tenen massa despesa: les bitlles catalanes, per exemple, s’han consolidat. I també hi ha les havaneres.

El monument icònic per excel·lència dels Prats és la Torre de la Manresana. Quin seguiment tenen les rutes?

Ben aviat volem acabar de renovar la senyalització de les rutes al voltant de la torre i de la Batalla dels Prats de Rei. Hi hem posat noves indicacions. Hi ha molta gent que ve i les fa, sigui a peu o en bicicleta


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic