TORNAR
PUBLICITAT

David Alquézar: “La sort de Tous són els veïns, que s’impliquen en tots els actes que organitzem”

Parlem amb l’alcalde de Tous, que aquest cap de setmana celebra la Festa Major

Diumenge, 10 novembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En el que és el seu quart mandat, David Alquézar continua amb la majoria absoluta a l’Ajuntament. Ara  viu la primera Festa Major d’aquest mandat, que va començar amb la cursa de “Panna el Bandoler”, el cap de setmana passat i que conclou amb els altres plats forts aquest dissabte i diumenge.

La Festa Major de Tous és la més tardana de la comarca. Això fa que la programació i les activitats siguin diferents de les que es fan a l’estiu?

Celebrem la Festa Major per Sant Martí, el nostre patró, que és l’11 de novembre. Les dates no fan que excloguem ningú, mirem de pensar en tothom. La sort de Tous són els veïns.

Quin paper té el voluntariat en les festes del municipi?

És molt important. Tenim uns 200 voluntaris pel Festival de Llegendes de l’estiu i la cursa “Panna el Bandoler” mou uns altres 100 o 150 voluntaris. També tenen molta importància les activitats gestionades pel jovent.

La de Tous acostuma a ser l’actuació que tanca la temporada dels Moixiganguers. No es poden queixar, ja venen entrenats de tot l’any.

Són la nostra colla, és casa seva. Porten actuant a Tous, el diumenge, des dels inicis de la colla. Tous és la seva plaça.

Com el 2017, la Festa Major comença en un context d’empresonaments, ara també amb la sentència. Hi influeix?

Hi influeix per força. Ens va tocar fa dos anys i ens toca ara. No podem deixar de celebrar la nostra festa, però és una hora trista, de molta indignació, quan s’estan vulnerant drets. Volem repetir i deixar clar que votar no és delicte.

A l’Ajuntament de Tous tots els regidors són independentistes. Almenys no hi deu haver polèmiques en aquest sentit.

En aquest cas, la comunió és total. De fet, els resultats de l’1 d’octubre eren els que eren, i a les municipals el PSC ni tan sols es va presentar.

La C-241 és el seu nexe amb la comarca. Tenen novetats sobre les millores?

Caldrien millores en l’eix Igualada-Montblanc, però sembla difícil que es faci res ara. Com a mínim, seria important fer una rotonda a l’accés del poble.

El darrer dia de Festa Major coincideix amb les eleccions. Serà estrany?

És un dia per gaudir de la família i fer comunitat. I omplir les urnes amb la nostra indignació


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic