TORNAR

David Sànchez: "La Festa Major és una oportunitat de gaudi i retrobament veïnal"

Entrevista al batlle de Jorba, on avui comença la Festa Major

societat
Dijous, 21 juliol 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

Després de dos anys de restriccions per la Covid, Jorba recupera el format de Festa Major prepandèmia. Els veïns esperen viure la festa "amb normalitat", com fa uns anys?

Aquesta festa major s'ha dissenyat i preparat en aquest retorn a la normalitat que tots ens mereixem, perquè sigui viscuda com el que sempre ha estat la nostra festa: una oportunitat de gaudi i retrobament veïnal.

Com preveu que serà aquesta festa major? Com s'ho imagina?

El programa d'actes ve ben farcit (com els lectors poden llegir al programa), per a totes les edats i gustos: música, teatre, sopars de germanor, esports... ompliran el poble al llarg de dues setmanes ben intenses.

Està tot a punt: des dels espectacles, fins a la neteja i la seguretat d'aquests dies. Volem que sigui ben participada, però alhora que el civisme en sigui música de fons. Hi esteu tots convidats!

La pandèmia també ha marcat el dia a dia, la gestió, dels ajuntaments de la Conca d'Òdena, com el de Jorba. Quina valoració fa d'aquests tres anys passats de l'actual mandat?

Ha estat un mandat ben complicat. Ningú s'imaginava una situació com la que ens ha tocat viure. Malgrat això, alhora que gestionàvem la pandèmia, hem tirat endavant la gran majoria de projectes que havíem planejat. En són un exemple la restitució del col·lector d'aigües residuals que permet tractar tota l'aigua del nucli, l'adquisició de la nau al Pla de Torroella per a utilitzar com a magatzem per a la brigada municipal, però que a més acull la seu dels ADF's de l'Anoia i és el punt on s'estableix el Pla de vigilància contra incendis. I encara més d'aquest espai, és el que ben aviat acollirà en futur obrador del Parc agrari de Conca. També hem apostat fort per la recuperació del castell i s'hi ha fet diferents treballs que han estat mereixedors de premis d'arquitectura, les obres de millora de la xarxa d'abastament d'aigua de Sant Genís que garanteixen el subministrament a un sector de sòl industrial així com al nucli urbà de Sant Genís, entre molts altres projectes.

Així mateix, ha estat una nova oportunitat per a treballar conjuntament com el que som: una realitat, la Conca d'Òdena, que pot fer grans coses si treballa en sintonia. Aquest és el camí de millora.

I ara, mirant endavant: estem a poc menys d'un any per a les eleccions municipals del 2023. Què passarà a Jorba aquests pròxims mesos? Quins projectes té el govern damunt la taula?

Passarà... que farem una feinada! És cert que arriba el final del mandat, però la feina no ens espanta.

Ara mateix tenim en curs diverses licitacions de projectes d'envergadura (obrador del Parc agrari de Conca, pla d'asfaltatge...) i això encara és 2022. No només per import (la inversió supera amb escreix el mig milió d'euros) sinó per la seva transcendència.

Aquest 2023 acabarem la renovació de tota la xarxa d'enllumenat públic amb tecnologia LED a tot el municipi incloent nuclis urbans, urbanitzacions, camins, etc. També arribarà la connexió a la xarxa regional d'abastament del Ter Llobregat per garantir l'abastament d'aigua en el futur. Continuarem amb els arranjaments d'espais públics un d'ells la plaça de Sant Genís, les renovacions de mobiliari als parcs infantils...

Com abans he dit, a Jorba no hem baixat gens el ritme de les actuacions que ens havíem plantejat. Continuarem fent allò que hem vingut a fer.

I més a mitjà i llarg termini, quina és l'agenda de Jorba? Quins són els principals reptes de futur?

Una nova escola (que ens mereixem i hi hem treballat incansablement), un major desenvolupament turístic i de lleure, el repte de les energies renovables i l'estalvi energètic, uns ingressos municipals majors provinents de l'increment d'activitats econòmiques, que siguin estables i permetin oferir als nostres veïns i veïnes uns majors i millors serveis...

Jorba forma part d'una realitat ben plena d'oportunitats: la Conca d'Òdena. Hem de continuar sumant: projectes, promoció de l'activitat econòmica, mancomunació de serveis... Si no som Conca, no serem.

Al llarg d'aquests anys hem tirat endavant moltes línies importantíssimes: la igualtat, el transport, la creació de corredors naturals que els uneixin (com la Via Blava), la promoció econòmica, la captació d'empreses...

Som, de totes-totes, una realitat que fa millor la vida dels jorbencs alhora que aportem a la resta de ciutadans de la Conca: és doncs un win-win.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic