TORNAR

David Sànchez: "Serà una Festa Major especial, amb un record pels veïns que ja no hi són"

Entrevistem David Sànchez, batlle de Jorba

cultura
Divendres, 23 juliol 2021. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

La Festa Major de Jorba, en honor al patró Sant Jaume, és una de les que crida a més gent de la Conca d'Òdena i voltants, però enguany que sí que es pot celebrar, es viurà amb unes pretensions més modestes. Després d'un any i mig complicat, i un any després que no es pogués fer, els veïns i veïnes tindran una petita finestra per fer comunitat i reunir-se. En parlem amb el batlle, David Sànchez.

L'any passat la Festa Major de Jorba es va haver de cancel·lar pocs dies abans. Això la fa més especial?

Sí, és especial de manera natural perquè, després d'un any duríssim, tots pretenem anar recuperant activitats i costums que hem hagut de deixar de banda per centrar-nos en la lluita contra la pandèmia. Alhora, la volem també fer-la especial, tenint un petit acte de record per a totes aquelles persones que, malauradament, ens han deixat fruit de la COVID-19.

En un any tan estrany, com s'ha preparat la Festa Major?

Des de l'equip de govern volem que sigui una festa major ben reeixida i participada. Volem que els actes festius i culturals, dels quals hem hagut de prescindir, tornin a omplir els nostres carrers i places. Hem apostat per actes de més petit format, alguns amb inscripció prèvia, on l'espai sigui suficient i ventilat, on el control i la prevenció de la gent es pugui garantir. Ras i curt: hem hagut de reinventar la nostra festa.

Els actes festius i culturals, quina prioritat tenen ara? Alguns dels diners s'han d'acabar derivant a altres prioritats?

Al llarg del darrer any hem fet tot allò que podíem. A Jorba, de la cultura no en volem prescindir! Però és evident que, aquests recursos públics, si no es donaven les  condicions sanitàries, no els podíem invertir en això. Així doncs, tots aquests recursos han estat destinats a prevenció i a ajuts. Cal recordar que, a banda de sanitària, aquesta també és una crisi econòmica i social.

S'ha arribat a l'equador del mandat, dos anys on el coronavirus ha tingut molt pes. S'ha hagut de replantejar tot el mandat?

Sí, s'han replantejat algunes qüestions. Del terratrèmol tots hem estat ben conscients i, evidentment, ha arribat a tenir efectes sobre el nostre programa de govern. Hem hagut de ser encara més resilients, adaptant el pla que havíem traçat a totes aquestes dificultats que ens hem trobat, que no han estat poques. Malgrat tot, persistim!

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic