TORNAR
PUBLICITAT

Francesc Jorba: “l'aposta és seguir amb la mateixa línia, entrenament a entrenament, partit a partit”

L’ascens a Tercera Divisió recull els fruits d’un projecte iniciat fa 4 anys

Dijous, 8 agost 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El darrer any del pla quinquennal del CF Igualada per a l'assoliment i consolidació del primer equip dins de la Tercera Divisió passa per aconseguir més patrocinis, un nou gerent, millorar els equipaments i infraestructures, mantenir l'esforç diari dels equips, seguir treballant les categories des d'un enfoc comarcal, recolzar el projecte del tècnic esportiu Mohammed El Yaagoubi “Moha” i l'aposta per l'entrenadora del primer equip femení, la Marta Cubí. AnoiaDiari parla amb Francesc Jorba, president de l'entitat esportiva de la capital anoienca.

Quins canvis ha d'aplicar l'Igualada per adaptar-se a Tercera Divisió?
Crec que no es tracta de canvis, sinó de seguir amb la mateixa línia, seguir amb el mateix bloc que aquest any. Hem renovat pràcticament amb la totalitat de la plantilla. Només hem incorporat tres jugadors i en faltaran com a màxim dos. Dos dels quals ja havien estat a casa i l'aposta és seguir amb la mateixa línia, entrenament a entrenament, partit a partit. Saber que el conjunt està per sobre de les individualitats. Per això crec que s'han de canviar molt poques coses.

Caldrà buscar nous patrocinis?
L'Igualada està treballant amb un pla estratègic, sempre a cinc anys vista, dels quals ens en queda un i que el primer equip pugi a Tercera Divisió, que és la punta de l’iceberg, evidentment ens ajudarà a trobar patrocinis. El que si que volem és que el camp de futbol, els dies de partit, els descansos siguin un networking dels nostres patrocinadors i crec que serà una de les coses pioneres d’aquest any.

La inversió en les incorporacions ha de créixer?
No, si nosaltres entenem que les inversions són fitxatges, no. Hem millorat les instal·lacions: les oficines, la sala de vídeo, sala d’estudis i hem de millorar les infraestructures colze a colze amb l’ajuntament. Si que hem de millorar les estructures, ser cada vegada més professionals, adaptant-nos a les legislacions fiscals i laborals, tal com estem fent. I un dels aspectes que properament incorporarem és un gerent a full time.

El fet de casos com el Reus, que ha baixat per via administrativa, condiciona i desvirtua les competicions?
No, el que demostra és que quan no es fan les coses bé hi ha conseqüències. El que desvirtua és que un equip que només posa diners pugi, com és el cas de l’Andorra. Això si que desvirtua el futbol, perquè si el valor que li volem donar a l’esport és el del sacrifici, aquests dies, malauradament..., hi estem d’acord diversos clubs de tercera; hem fet que el valor de l’esforç de L’Hospitalet que era a qui li tocava, hagi estat substituït pel valor dels diners de l’Andorra.

Quin percentatge de jugadors del primer equip masculí i femení ha de ser del planter?
Podem dir que aquest any el primer equip de l’Igualada hi ha 14 jugadors d’Igualada i comarca. Per a nosaltres el planter és comarcal i treballem amb un base de tota la comarca, perquè cada dia sigui millor. Aquest any estem millorant la tecnificació i la metodologia perquè volem que l’Igualada sigui conegut com a un gran club formatiu, tan a nivell esportiu com de persones.

Moha s'ha consolidat com a tècnic de l'Igualada. Què ha aportat a l'entitat?
Moha és el primer entrenador del CF Igualada, en molts anys, que arriba a les 4 de la tarda, que s’implica amb el base, que vol ensenyar el què ha après en el món professional. I la gran prova d’això és que tots els jugadors que els hem demanat que continuessin, que són 17,  tots han  dit que volien seguir. El seu company Gerard ha marxat a un equip de Primera Divisió de Mèxic, el Chivas de Guadalajara. És una molt bona notícia perquè posa en valor la professionalitat i el valor de voler fer les coses bé.

L'aposta per Cubí com a entrenadora de les noies és un  punt i a part en el sentit d'apostar també per tècniques en l'apartat formatiu femení?
Jo crec que és normalitat. Quan es parla de singularitat quan una entrenadora és agafada per encapçalar un projecte d’alt nivell, com és el de l’Igualada dins el futbol femení, per a mi s’ha de convertir en normalitat. I què menys que una jugadora igualadina, que ho ha estat tot en el futbol espanyol, per ser la millor entrenadora que podíem tenir. I sinó haguéssim agafat un altre. Estem molt i molt contents que ho sigui!


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic