TORNAR
PUBLICITAT

Joan Agramunt: “Volem una ciutat més pròspera i amb la fiscalitat més justa”

Entrevistes als candidats a l’alcaldia d’Igualada: Partit Popular

politica
Divendres, 24 maig 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Tot i que Pablo Casado parlava de ‘Valor seguro’ per referir-se a ell mateix i al projecte del PP a les eleccions generals, el valor segur del PP és Joan Agramunt, el seu regidor a Igualada. Amb l’excepció d’un mandat, porta un quart de segle com a edil popular. Agramunt té 51 anys i és agent immobiliari.

Quina valoració general fa dels darrers quatre anys de govern del PDeCAT? Quina és la primera prioritat que s’ha d’establir en el proper mandat?

Les prioritats del municipi han de ser la creació d’ocupació, l’atracció d’empreses, afrontant els problemes reals del conjunt de ciutadans. Volem una ciutat oberta, pròspera, amb serveis de qualitat, bones infraestructures. Una ciutat que disposi de més habitatge social, amb un comerç potent i dinàmiques que creïn i generin confiança. I estaria bé una fiscalitat més baixa, justa, en definitiva, més proporcional.

Va viure en primera persona el que va passar amb el pla urbanístic de 2009-2010. És bon moment per fer-ne un altre?

Sempre hem defensat tenir un nou POUM a la ciutat, però amb condicions. De fet és l’eina de planificació més important per a un municipi on preveus els creixements, zones verdes, equipaments i esponjaments de la ciutat i afecta a nivell urbanístic i econòmic. L’anterior POUM tenia coses interessants però en molts plans de millora feia que no fos viable econòmicament ni social. El 2010, per a molts propietaris, no sortien els números.

A vegades, és bo fer una passa enrere per fer-ne dues endavant. Des del PP hem reclamat al govern municipal la creació del Consell Assessor Urbanístic, per avançar feina i evitar els problemes que van sorgir el 2010. I el govern ho ha deixat tot al calaix en espera de millors temps. Ja portem més de 90 modificacions del pla vigent. Calia més proactivitat en aquest sentit. Proposem que en determinades zones de la ciutat locals en planta baixa puguin fer un canvi d’ús i ser habitatges, com ja han fet alguns municipis.

Fa unes setmanes parlava de la creació de pisos socials. Quines metes té en aquest aspecte el PP?

És un dels principals problemes: la manca d’habitatge en règim de lloguer en general i en lloguer social en particular. Volem dotar de més contingut l’empresa municipal PIMHA. Dedicarem el 35% del capítol 6 d’inversions a polítiques per augmentar el número d’habitatges socials en lloguer. Es tracta de 10 milions d’euros aproximats en quatre anys. Adquiríem habitatges individuals, en promocions inacabades, nova construcció, etc.  Aquesta legislatura hi ha hagut 28,6 milions en inversions: d’aquesta quantitat, seria el 35%, reitero.

Força candidatures parlen de restringir el trànsit al centre d’Igualada. Com ho valora vostè?

És valorable, però cal comptar amb el consens dels veïns sempre i sobretot dels comerciants de la zona.

Per on passa la creació d’ocupació a Igualada? Cal el polígon de Can Morera?

Sempre defensarem projectes que apostin per la indústria i atraure empreses al nostre territori. El que per a alguns és especulació, per a nosaltres és donar oportunitats als ciutadans. La millor política social és la creació d’ocupació. Sempre estarem al costat de qui vulgui aportar riquesa i treball als nostres municipis.

Plantegen algunes propostes concretes per a l’atur de llarga durada?

Potenciar els plans d’ocupació per a majors de cinquanta anys. Potenciar els acords del pacte social. I ampliar ajuts a famílies per als serveis bàsics.

El seu grup es posiciona contra la presència de símbols com els llaços grocs i critica que l’Ajuntament en participi. Però no és el govern actual el reflex de la majoria social igualadina?

Entenc que l’espai públic és de tots i per a tots.

És favorable a noves requalificacions per implantar grans superfícies a Igualada?

Crec a nivell particular que ja tenim suficient oferta d’aquest tipus d’establiments. En l’economia actual tothom ha de poder tenir les mateixes oportunitats per implantar-se en qualsevol municipi.

Auditori o segona biblioteca. Què fa més falta?

No hem de renunciar a res. Tindrem els dos equipaments.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic