TORNAR

Joan Serra: “Castellolí té un patrimoni molt ric, animo a tothom a descobrir-lo“

L’alcalde de Castellolí, Joan Serra, explica els reptes de futur d’aquest municipi de l’Anoia i relata com és la vida al poble

societat
Dimarts, 16 agost 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

A menys d’un any per les pròximes eleccions, quina valoració fa del mandat?

El balanç és molt positiu. El dia d’avui hem executat el 80% del que havíem promès. Malgrat les dificultats afegides per la pandèmia, hem complert i fins i tot hem fet més coses de les que teníem previstes.

Hi havia pendent de resoldre problemes en infraestructures bàsiques...

Sí, com el subministrament de l’aigua. De fet, hem sigut el primer poble de l’Anoia que ha dut a terme la connexió de l’abastament a la xarxa d’aigua de la Llosa del Cavall. També hem fet millores importants a la piscina, al castell i l’església vella, hem condicionat la rectoria, la connexió de la fibra òptica a tots els barris del poble, hem creat els pressupostos participatius, hem impulsat el servei d’autobús perquè la gent gran pugui anar al mercat, hem fet un projecte de vehicle compartit elèctric Mobico, hem format la gent gran perquè puguin fer servir mòbils i tauletes i trencar l’aïllament de la pandèmia... Però la principal actuació en l’àmbit urbanístic començarà ara, que és el projecte de millora de l’avinguda de la Unió, vianalitzant el centre.

El nou Pump Truck porta gent d’arreu de la comarca a Castellolí

Del Pump Truck n’estem molt orgullosos i no ens esperàvem el valor que ha acabat aportant a Castellolí. Com ens ha passat amb el ParcMotor, que ha fet que Castellolí es converteixi en un referent amb mobilitat connectada, amb el Pump Truck ha passat similar. En ser el primer que hi ha a la comarca, s’ha convertit en un punt d’atracció pel poble. S’hi ha celebrat el primer campionat d’Espanya i ve molta gent de fora que al final, acaba visitant el poble. També en l’àmbit esportiu hem fet un gimnàs municipal, fruit dels pressupostos participatius, igual que el servei de videovigilància. Actualment, estem en ple procés dels pressupostos participatius d’aquest any, que ja seran els tercers i estem molt contents perquè els hem complert tots.

Quins reptes de futur té Castellolí?

Doncs n’hi ha dos de molt importants. El primer és el tema de la reforma de l’autovia A-2. Castellolí guanyaria molta qualitat de vida si aconseguim fer zones d’esponjament, allunyar les cases del traçat de l’autovia. Ja hem fet al·legacions al Ministeri. I el segon gran repte pel poble és l’habitatge. Pràcticament, no hi ha espai disponible i els joves que es voldrien quedar a viure al poble es veuen obligats a marxar. Per tant, la solució és crear habitatge social per la gent del poble.

Cada vegada més els joves volen quedar-se a viure al municipi?

Sí, abans no era així, però ara hi ha més serveis, equipaments i el factor pandèmia també ha influït en el fet que ara els joves vulguin quedar-se al poble, buscant més qualitat de vida. Però penso que quan fas bé les coses, quan crees un clima i un ecosistema enriquidor, fa que la gent vulgui viure aquí.

Com és la vida associativa del poble?

Castellolí és un poble amb moltes associacions i entitats. La vida associativa ens funciona perquè els veïns i veïnes de Castellolí són molt actius i tenen molt entusiasme per treballar pel poble i per compartir les seves aficions. Des del punt de vista cultural teníem entitats que fan molt bona feina, fan que molts nens i nenes del poble facin música i teatre. Però també en l’àmbit esportiu, les bicicletes, motos... l’entorn ens acompanya!

Parlant de l’entorn... Castellolí té atractiu turístic?

És un bon lloc per descobrir. Jo sempre dic que Castellolí és com un oceà, la major part està per descobrir. Un dels privilegis que tenim, a banda del patrimoni històric i cultural, és el patrimoni natural. Un patrimoni natural que és viu i canviant i això ho fa màgic. Estem envoltats de bosc, riera, paratges increïbles, coves... Turísticament, tenim la ruta blava i la ruta vermella de les barraques de pedra seca o la ruta de les fonts de Castellolí que realment són magnífiques i et permet descobrir una part d’aquest oceà.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic