TORNAR
PUBLICITAT

Jordi Cases: “La nostra escola dóna servei ara a 10 alumnes i és un petit tresor que no volem deixar perdre”

En poc més d’un any dues noves famílies han apostat per l’entorn rural de Castellfollit de Riubregós

cultura
Dijous, 8 agost 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Jordi Cases és un dels nous alcaldes de la comarca que pren el relleu de representants polítics que han deixat el càrrec. Membre de Junts per Catalunya (JxCat) han ampliat amb 4 regidors -un més-, la majoria absoluta de la passada legislatura, en un hemicicle per a 5 representants. Castellfollit de Riubregós és un municipi petit, amb 160 persones i que pateix despoblament, com altres pobles semblants. Per aquesta legislatura, l'equip de govern aposta per recuperar població i invertir en serveis que millorin la qualitat de vida dels veïns perquè sedueixin a noves famílies per hi vagin a viure.

Heu revalidat la majoria absoluta amb un regidor més. Veieu la nova legislatura com un projecte de continuïtat?
No és directament un projecte de continuïtat, tots els regidors de l'equip de govern hem entrat nous. Creiem que més que el partit, en un poble petit com el nostre amb 160 persones, es vota més a la gent, perquè la gent es coneix.  

Quins seran els principals eixos de treball d'aquesta nova legislatura?
Volem fomentar la vida rural. Castellfollit de Riubregós pateix de despoblament. La gent jove marxa a estudiar fora, s'hi queda a viure i mica en mica anem perdent recanvi generacional. La nostra escola dóna servei ara a 10 alumnes i és un petit tresor que no volem deixar perdre. Cada any fem una crida a famílies que vulguin venir a viure en un poble rural, amb molts serveis i moltes activitats.

I com us ha anat?
Estem molt contents perquè tan l'any passat com aquest dues famílies amb nens i nenes han vingut a Castellfollit de Riubregós. Sense elles ara l'escola tindria 6 alumnes i amb tan poques places ocupades caldria parlar amb el Departament d'Ensenyament. De fet, l'escola ara mateix ofereix 20 places i tenim un projecte d'ampliació d'una aula si fes falta.

Quines inversions trobeu necessàries per dur a terme el repoblament?
Una de les característiques que podem oferir en l'actualitat és acollir persones i famílies vinculades al teletreball. Per aquest motiu i per continuar amb els projectes d'adequació i millora dels serveis del municipi iniciat per l'anterior govern, aprofitarem les obres del carrer Nou per instal·lar fibra òptica al municipi i poder oferir una xarxa de telecomunicació competent.

Treballeu en altres àmbits socials? Quins?
Al poble viuen 12 persones grans soles, amb la família lluny i sense vehicle propi. El municipi veí amb més serveis, Centre d'Atenció Primària i que actua com a nucli urbà és Calaf. Estem en contacte amb la Diputació de Barcelona per aconseguir el suport necessari i poder crear una línia setmanal de servei de transport.

Fins a quin punt el teixit associatiu es fa càrrec de la Festa Major?
El poble té un teixit associatiu molt complert. Durant la Festa Major els grallers, bastoners i gegants del poble fan molt espectacle, sense ells la Festa Major no seria el mateix. Hi ha també el Club de Tennis que organitza activitats, la gestió de la barra amb el beure i el menjar dels actes la porta el Club de Futbol Sala i el Grup de Cavallers de Teatre, de forma bianual i aquest any toca, organitza l'Escala en Hi-Fi, una sèrie d'actuacions protagonitzades per tota la gent del poble i que porten més d'un mes assajant. A més, estem treballant per recuperar la comissió de festes que s'havia dissolt, en col·laboració amb un equip de persones que hi estan interessades.

I durant la diada quins actes organitzeu?
Des de fa anys, a Santa Maria del Priorat, durant la vigília organitzem un concert d'òpera i un dels actes principals és el sopar de germanor amb tota la gent del poble per Sant Roc patró de la vila, el 16 d'agost. I està clar, esteu tots convidats a la Festa Major de Castellfollit de Riubregós!


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic