TORNAR
PUBLICITAT

Jordi Madrid: "Ens esforcem a fer una Festa Major atractiva per a tothom i per a tots els ventalls d’edat"

Piera està de Festa Major. Parlem amb el seu alcalde, Jordi Madrid

societat
Dissabte, 7 setembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Jordi Madrid comença un nou mandat com a batlle de Piera, ciutat coneguda mundialment pel fenomen del pilot Toni Bou. La Festa Major, amb l’epicentre al 8 de setembre, és una de les que arriba més tard de la comarca i també és llargament esperada pels seus habitants. Les activitats al nucli arrenquen el 2 de setembre i es clouen amb la Diada.

Quantes Festes Majors porta com a batlle? I com les viu?

En el meu cas he compaginat diferents responsabilitats a l’equip de govern des de fa anys, en són moltes. Unes tretze, entre regidor i batlle.

Piera és un municipi, però 19 nuclis i 15.000 persones. Com es pensa una oferta per col·lectius tan grans i diferents?

Ens esforcem a fer una Festa Major atractiva per a tothom i per a tots els ventalls d’edat. Durant tot l’estiu hi ha les festes dels nuclis i barris diferents i la Festa Major gran és la traca final de totes aquestes activitats. Volem cohesionar tots els barris i tots els nuclis i que hi hagi un sentiment d’unitat. No és senzill, és clar, i costa fer una programació al gust de tothom, però el fet és que gairebé sempre ens en sortim i assolim l’objectiu de fer una festa atractiva i que no decebi a ningú.

Ve essent tradició que Toni Bou guanyi el Mundial de Trial a les portes de la Festa Major i Piera ho celebri enmig dels actes. Aquest any s’ha avançat al juliol.

Sí. Aquest any ho ha aconseguit molt aviat, però volem fer un reconeixement al Toni. Ja té un monument a l’entrada del municipi, ho vam consensuar amb ell, però guanya cada any i no ens podem oblidar del que fa.

Quins actes portarà aquesta edició?

Ens concentrem en consolidar i donar més notorietat al que ja funciona de la Festa Major. Per exemple, el pregó o els focs artificials, que aquest any volem fer més lluïts que mai. La Festa Flash també té molt èxit. El camí que volem seguir és que tots els públics tinguin la seva activitat i mantenir la gratuïtat de tota la programació.

La Festa Major de Piera ve abans de la Diada, com es treballa aquesta coincidència?

El dia central de la Festa Major és el 8 de setembre. Que vingui la Diada l’11 ens permet que els actes s’allarguin i poder fer una setmana d’activitats. Hi ha el Correfoc i els actes de la Setmana Jove. Enllacem un període llarg que permet dos caps de setmana d’activitats.

I poc després els seus veïns dels Hostalets fan el Mercat Modernista.

Sí, és uns dies després, no acostumen a coincidir. De tota manera, hi ha molt poca distància entre els dos nuclis i hi tenim molta i molt bona relació. Els pierencs i hostaletencs anem d’un municipi a l’altre amb freqüència i participem de tots els actes. A la gent li agrada combinar les activitats dels dos pobles.

El deute del municipi és zero. És un moment per poder invertir?

Ha estat l’objectiu que teníem marcat des de feia molt de temps, per poder concentrar-nos en fer inversions sense deure res als bancs. És important perquè podrem desplegar una política de manteniment dels carrers i els barris, tant en els aspectes d’asfaltatge com neteja, amb els diners que hem estat estalviant els pierencs i les pierenques.

El govern de Piera és independentista, tot i que la seva societat segons reflecteixen els comicis d’altres administracions és d’opinions molt diverses. Com es gestiona aquesta diversitat?

Som un poble molt complex, però com a govern treballem per a tots. Tots i totes necessitem uns barris nets, uns bons serveis, unes bones comunicacions. Treballem per cohesionar i no deixar ningú de banda. Això no impedeix que jo, en l’àmbit nacional, defensio la independència i sobretot la democràcia. La situació dels presos polítics és indignant.

La B-224 és una problemàtica per a les connexions de Piera. Com estan les coses?

El desdoblament que es prepara i es començarà a executar ja és un pas endavant, però no arribarà fins a Piera, on tindrem la variant només. De tota manera és molt important, perquè donarà més valor als nostres polígons. A la llarga, potser en el mandat vinent, amb la variant feta, el centre de Piera es convertirà en un passeig i ens donarà més qualitat de vida, mentre que permetrà una millora econòmica, ja que la variant facilitarà les connexions amb els espais industrials i l’atracció d’empreses.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic