TORNAR
PUBLICITAT

José Manuel García: “En els cursos d’informàtica el temari s’ha d’actualitzar cada dia”

Entrevista a José Manuel Gracía Bravo, professor d’informàtica de CEINA

Divendres, 26 juliol 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

José Manuel García Bravo és un professor vocacional; s’apassiona parlant dels progressos dels seus alumnes. Fa cinc anys que fa cursos a CEINAi d’aquí a poc impartirà el curs de sistemes microinformàtics, que inclou pràctiques en empreses. Els alumnes obtenen el Certificat de Professionalitat i molts troben feina en empreses de manteniment informàtic.

José Manuel García Bravo

Hardware, xarxes, ofimàtica.... Veient el temari que imparteixes deduïm que d’informàtica ho saps tot!

No, no, qui digui que ho sap tot en informàtica menteix, perquè és un sector que canvia tant de pressa que cada dia has d’aprendre coses noves! Sobretot el que has de saber és com buscar-te la vida per estar sempre al dia, aquesta és la meva obsessió: complementar els temaris oficials que ens arriben (perquè donem el Certificat de Professionalitat i per tant són cursos oficials) amb les novetats que van sortint cada dia.

Què aprendrà un alumne que es matriculi al teu curs?

El curs de microinformàtica és molt complet, ho toquem tot des d’una visió àmplia de la informàtica: hardware i sistema operatiu, xarxes, instal·lació, ofimàtica... És a dir tot excepte programació. Els nostres alumnes aprenen coses tan diverses com ara arreglar ordinadors, configurar programes, configurar xarxes, o usar el paquet Office. Esdevenen tècnics de sistemes de microinformàtica, que les empreses valoren molt.

Quin és el perfil dels teus alumnes?

Tenim de tot: des de joves que surten de l’ESO i volen una formació complementària (el nostre curs té mòduls que es corresponen als d’un grau mig d’FP), gent que està a l’atur i es vol reciclar o fins i tot persones que tenen temps lliure i ho fan per plaer. Fa dos anys va venir un senyor gran que ni tan sols buscava feina i ara treballa en una empresa de reparació de portàtils.

El teu curs ajuda a trobar feina?

Sí, perquè està molt orientat al que volen les empreses, portem la realitat a les aules i estem molt al dia del que va sortint. Fem una formació molt completa, surten molt preparats i com el curs inclou pràctiques en empreses en molts casos ja se’ls queden. Un truc que faig servir és posar reptes als meus alumnes adaptats al seu nivell, com que són grups de només 15 alumnes el puc fer una formació gairebé personalitzada.

De què estàs més orgullós, com a formador?

Els meus alumnes no tenen por de res. Poden tractar hardware, xarxes, ofimàtica... Són tot terreny i estan preparats per una realitat que canvia, i això els va molt bé per trobar bones feines. Fa poc em vaig trobar un exalumne que ara està treballant en una bona empresa i em va dir: “Tu em vas canviar la vida”. Això és la millor recompensa .

Per més informació d’aquest curs i preinscripcions, cliqueu aquest enllaç.


1 Comentaris

N

Nuris Nieto Santiago

Igualada

5 de setembre 2019.20:54h

Respondre

Menteresaria entra al curs d’informatica per majors de 25 Anys gracies

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic