TORNAR
PUBLICITAT

Magí Senserrich: "Les fires a l'aire lliure, amb mesures de seguretat, seran les primeres que es podran fer"

Entrevistem Magí Senserrich, president de Fira d’Igualada

economia
Dijous, 28 maig 2020. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

El jove Magí Senserrich, de 36 anys, entomava aquest gener el repte de dirigir Fira d'Igualada. El seu mandat, però, ha començat assenyalat per la crisi que la COVID19 ha provocat a l'economia i en particular a l'activitat firal, a causa del confinament i les restriccions. Senserrich ha estat sempre molt actiu en diverses organitzacions d'emprenedoria, particularment a la JCI, és enginyer i professor. L'igualadí parla amb AnoiaDiari de l'actual conjuntura i l'entitat.

La COVID19 ha fet que aquest any sigui anòmal. Quines fires pensen que podran mantenir?

Com sabeu, el sector de les fires va ser dels primers afectat per la crisi sanitària amb la cancel·lació del Mobile World Congress de Barcelona al mes de febrer. Pel que fa a l'activitat de Fira d'Igualada, també ha tingut un gran impacte i ha provocat la suspensió fins a nova data de l'AerosportFirAnoiaMaqpaper i el Mercat mensual d'antiguitats, col·leccionisme, art i artesania. Ara estem fent el seguiment amb l'Ajuntament d'Igualada de les fases i les diferents mesures de seguretat per a reactivar l'activitat quan sigui possible. El que sembla indicar és que les fires a l'aire lliure, amb mesures de seguretat, seran les primeres que es podran realitzar.

Per quan es preveu ara la cita principal, FirAnoia?

Fira vol contribuir a la reactivació econòmica i sumar esforços amb les altres entitats, i en aquest sentit estem treballant amb l'Aliança per la Conca. FirAnoia ha de ser una molt bona oportunitat per la promoció de Km0 de les empreses, comerços, serveis i turisme de l'Anoia. Ara per ara, i en funció de com evolucionin les diferents fases de l'estat d'alarma, estem treballant pel cap de setmana del 25, 26 i 27 de setembre.

Hi ha indicacions d'entitats firals o la Generalitat per als altres esdeveniments que queden, pel que fa a aforaments o màxims?

Les indicacions actuals són per a mercats no sedentaris i són limitacions en l'aforament, respecte de les distàncies de seguretat i protocols de seguretat. El mercat dels pagesos de la Masuca d'Igualada n'és un exemple. Llavors, des de la Federació de Fires de Catalunya estem treballant amb la Generalitat els protocols i mesures de seguretat per la resta de formats de fires.

La idea seria concentrar unes quantes cites firals a l'estiu o cal evitar sobresaturar les dates?

Des de Fira d'Igualada volem donar la millor resposta possible a les necessitats actuals tenint en compte les restriccions existents. Per tant, és molt possible que concentrem algunes Fires per tenir un major impacte.

Creu en format de fires virtuals?

Aquest és un gran debat en el sector. Nosaltres creiem que les Fires són espais de trobada presencial per crear una experiència única entre expositors i visitants. Això no vol dir que es pugui complementar amb activitats i promocions online. En aquesta línia, la FirAnoia del 2018 va iniciar com a complement una part virtual a la web.

Com ho canvia l'extensió del teletreball?

Crec que les noves maneres de teletreballar i de relació entre empreses i clients, faran més necessàries les fires com a lloc de trobada.

Més informació sobre la COVID19


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic