TORNAR
PUBLICITAT

Manel López: “Si les empreses inverteixen en la formació dels seus treballadors seran més competitives”

Entrevista a Manel López, soci fundador i director de CEINA

ensenyament
Dilluns, 12 agost 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Manel López és consultor tecnològic i fundador d’un dels principals centres de formació de la Catalunya central: CEINA, que imparteix cursos arreu del territori amb un equip de vuitanta docents i més de quatre mil alumnes. El passat mes de març va publicar el seu sisè llibre, “Internet de las cosas. La transformación digital de la Sociedad”, editat per Ra-Ma i s’està venent molt als països de parla hispana. La UEA li acaba de concedir el Premi a la Trajectòria Empresarial.

Manel López

La distinció de la UEA t’arriba trenta-un anys després d’haver fundat CEINA. En aquell moment vas ser pioner.

Sí, vam ser pioners en l’àmbit tecnològic, i durant tots aquests anys ens hem anat transformant per adaptar-nos a un sector que canvia molt ràpidament. Des de fa força temps hem diversificat la formació tecnològica i ens hem obert a molts més àmbits, ha estat la nostra evolució natural. Ens va fer molta il·lusió que la UEA ens reconegués aquest esforç.

Ara qualsevol persona pot venir a CEINA a fer un curs de coaching, de cuina, de màrqueting, de gestió de l’estrès...

Fem desenes de cursos molt diferents! Ara les empreses demanen treballadors formats en moltes altres habilitat professionals: des d’idiomes fins a lideratge d’equips. Per això fa anys vam ampliar el nostre catàleg d’oferta formativa.

Els cursos són subvencionats tan per treballadors com per persones a l’atur?

Sí, els alumnes poden fer els cursos sense que els suposi cap cost per a ells. Per tant, ens ve gent que està treballant i vol fer formació continuada per millorar el seu currículum i també persones que estan a l’atur i volen trobar feina en un sector nou o reciclar-se.

Quin és el curs que té més èxit?

Normalment els que tenen més demanda són els cursos que desenvolupen les habilitats de les persones: tècniques de venda, gestió del temps, coaching... Són molt útils per trobar feina o millorar la que tenen.

I els vostres alumnes troben feina?

Tenim força èxit en la inserció laboral, sí, sobretot en els cursos que inclouen pràctiques en empreses perquè més del 60% ja se’ls queden. Les pràctiques són clau perquè l’empresa té l’oportunitat de conèixer la persona abans d’iniciar una relació laboral. I també tenen molt èxit els cursos d’àrees on manquen professionals, com en la reparació i el manteniment de sistemes o la programació informàtica. A més, treballem colze a colze amb el SOC per ajudar a tots els alumnes a inserir-se laboralment, a través de la nostra agència de col·locació.

Actualment sou el centre de formació ocupacional privat més gran de l’Anoia i un dels grans de Catalunya.

Hi ha gent que es pensa que som una acadèmia d’Igualada però estem donant servei a més de 20 punts simultanis a Catalunya, i a cada lloc amb la seva especificitat; a l’escola de terres de Lleida impartim cursos més relacionats amb els oficis del territori, etc. A més, els nostres centres estan homologats per fabricants com Microsoft, IBM, Cisco, Adobe... Això vol dir que podem donar els certificats oficials d’aquests fabricants.

Quin missatge donaries a les persones que busquen feina?

Que es formin! Formar-se canvia la vida de la gent, ho he vist en primera persona en centenars de casos tots aquests anys de dedicar-me a la formació. És l’única manera d’evolucionar en el món laboral.

I als empresaris, què els diries?

Les empreses aspiren a la competitivitat, però només amb la formació continuada dels seus treballadors podran ser competitives. Més enllà de la formació tecnològica, han de millorar processos, per exemple. Si les empreses entenen això i inverteixen en formació, aleshores seran més competitives a nivell de país.

Tu fas diversos seminaris sobre Internet de les coses i has publicat el llibre Internet de las cosas, on  parles de l’impacte de les noves tecnologies a la societat i expliques en què consisteix la Revolució 4.0. El llibre ha tingut una acollida molt bona.

Molt bona, sí, estic content i sorprès. M’han arribat molts inputs d’arreu de l’Estat i de llatinoamèrica de docents que fan servir el meu llibre com a suport didàctic en les seves formacions. Jo tenia clar que volia fer una eina de divulgació i pedagògica, i veure que és útil és una satisfacció molt gran!

Per més informació d’aquest curs i preinscripcions, cliqueu aquest enllaç.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic