TORNAR

Meritxell Baqué: “Cal fer coses perquè s’ha de mantenir viva la cultura"

Vallbona d’Anoia viu la Festa Major: Parlem amb la seva batllessa

societat
Dimarts, 24 agost 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

L’any passat les festes majors o es van haver de cancel·lar o van ser de mínims. Què hi ha preparat enguany?

Tant el Roser, que és la festa gran de Vallbona, com la Festa Major d’estiu s’han preparat en format COVID. També els actes puntuals. S’ha fet tot amb reserva prèvia, i sempre amb totes les garanties sanitàries per a la comunitat.

Les festes majors són un moment de retrobament? Aquest any serà diferent?

No es pot fer tal com voldrien, no hi haurà sopars ni barres, no hi haurà la mateixa interacció social. Tindrem actes infantils, familiars i per a adults, la majoria a l’aire lliure. Fem alguna cosa perquè s’ha de mantenir viva la cultura.

Els actes festius i culturals són prioritaris? Amb la crisi de la COVID-19 s’hi poden dedicar els mateixos diners que abans?

La Festa del Roser no es va poder fer amb tots els seus actes i sí que hem derivat algunes de les ajudes a finalitats socials. L’any passat en ajudes al lloguer i a subministraments; enguany per a petits autònoms i empreses que per la COVID han hagut de tancar i s’han vist afectats.

S’ha arribat a l’equador del mandat. Els altres dos anys, esperem que sense la COVID, com es plantegen?

Sobretot que la COVID no interfereixi tant en la gestió, però no sabem com evolucionarà. Hem engegat moltes coses, projectes de gran envergadura: urbanització del Querol, el porta a porta que hem aprovat, les obres del PUOSC. El 2022 i el 2023 hi ha obres que també s’encetaran. Hi ha molta feina per fer.

Com és governar amb un ajuntament tan fragmentat? És difícil assolir consensos?

Des del primer dia del mandat sabíem que no seria fàcil. Vam fer la roda de consultes per veure quins consensos podíem tenir. Des que estem governant ho hem anat fent, en alguns moments amb uns o altres aliats. Hi ha projectes que es van començar altres mandats i que no eren només nostres. Això vol dir parlar-ne molt, dedicar molt temps i, sí, desgast personal.

Vallbona fa anys que espera la reforma de la B-224. Tindran novetats aquest mandat?

Sí, el primer estiu ja ens vam reunir amb la Generalitat per la variant. Ens van dir que la idea era que aquest mandat es redactés el projecte. Aquest any, ens hem reunit de nou amb el Departament de Territori. Ens van fer arribar una proposta d’inici de redacció de projecte, però no acabava d’encaixar amb el que creiem que és millor per Vallbona. Els vam fer una contraproposta i l’estan valorant. A partir d’això faran el projecte. Però la veiem més a prop i esperem que aquest mandat ja es faci.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic