TORNAR
PUBLICITAT

Meritxell Baqué: “Volem fer política des de la participació popular”

L’alcaldessa de Vallbona d’Anoia presenta una línia de treball conjunta amb les inquietuds de les associacions i els col·lectius per tirar endavant el calendari festiu i les necessitats de la població

societat
Divendres, 23 agost 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

A Vallbona d’Anoia, aquest mandat estrenen alcaldessa i una coalició amb tres actors, la CUP i els regidors Jordi Rabell i Paco Corral, aquest d'UPV-VV. Meritxell Baqué agafa la vara en un període en què la població ha d’encarar transformacions urbanístiques importants i consolidar serveis. En unes setmanes viurà la seva primera Festa Major.

Enceten un nou mandat, amb un equip de govern inèdit i ben aviat tindrà lloc la Festa Major de Vallbona. Com la viurà, ara, amb la vara d’alcaldessa?

Doncs no ha de canviar gaire. Com a CUP volem trencar amb les jerarquies, que la Festa Major de Vallbona d’Anoia sigui fruit de la participació i l'organització des de les entitats i la població. L’enfoquem des d’un punt de vista: volem generar cultura popular. Aquesta edició no hem pogut preparar-la gaire, però volem que la es construeixin sinergies des de taules de participació popular.

El gruix dels actes estarn creats per les entitats?

No, des de l'ajuntament també hem esbossat una comissió de festes. En aquesta edició estrenarem espais lliures de masclisme i una campanya de conscienciació contra les agressions i les actituds sexistes.

És a dir, de cara a pròximes edicions, volen fer la programació de Festa Major a partir de la participació ciutadana?

No tan sols la programació de Festa Major. La nostra intenció és que incideixi en tots els nivells, que existeixi una coordinació amb les entitats. Durant molt temps ja s’havia treballat d’aquesta manera. També oferirem espais perquè es decideixin i pensin les coses d’acord amb els col·lectius: taules de dones per a polítiques feministes o taules de joves i infants per a crear polítiques en aquests àmbits d’edat, treballades pels propis protagonistes.

Vallbona té moltes qüestions per tractar, com la B-224 o el soterrament del tren.

Sí, hi estem a sobre i aquest mes hem tingut diverses reunions amb Urbanisme i altres organismes. Les actuacions per la variant de la B-224, la depuradora o els nous equipaments van vinculats a un Pla Director.

Saben ja data per alguna de les inversions?

Ara com ara, només podem dir que són qüestions que no depenen estrictament de l’Ajuntament, però no podem deixar d’insistir-hi. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic