TORNAR

Noemí Trucharte: “La Festa Major són dies de retrobament molt esperats per la ciutadania després dels mesos de pandèmia viscuts”

Entrevista a la batllessa de Vilanova del Camí

societat
Divendres, 2 setembre 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

Els ajuntaments van recuperant els formats i programes de Festa Major d’abans de la pandèmia. Com serà, enguany, la festa de Vilanova del Camí? Com l’esperen els seus veïns?

La regidora de festes, Eva Vadillo, juntament amb el personal municipal, han estat treballant per preparar una Festa Major amb una programació de qualitat.  És veritat que enguany no hi ha mesures restrictives a causa de la pandèmia i això ens permetrà desenvolupar una festa més tradicional, tal com la coneixíem fins ara. Els veïns i veïnes del municipi esperen amb il·lusió una nova edició de la festa, que és molt necessària després dels difícils moments viscuts.  Ben segur que hi haurà implicació i participació ciutadana en els actes programats per aquests dies.

Què heu preparat des de l’Ajuntament de Vilanova del Camí?

Hem mantingut la festa en la seva essència original, serà una combinació d’artistes locals, d’artistes que van marcar una època musical i també d’artistes més actuals, d’activitats infantils, per a joves i en família, actes protocol·laris, participació de les entitats i de la nostra comissió de festes. Ens fa especial il·lusió que Carlos Gómez sigui el pregoner d’enguany, un noi del municipi que està fent la seva carrera musical amb molt d’esforç i és la millor representació que pot tenir la joventut de Vilanova del Camí.

Vilanova sempre ha treballat en un programa pensat per a tots tipus de públic, i és el que veurem reflectit a les activitats programades per aquests dies.  Podrem gaudir d’actuacions com la Decada Prodigiosa, The Talent, el Va parir Tour i també el concert de Demarco.  També gaudirem dels actes més tradicionals com la proclamació de les pubilles i l’hereu, la diada castellera o la trobada d’agermanament amb els municipis agermanats amb Vilanova del Camí, cal destacar que enguany celebrem el 20é aniversari amb el municipi d’Amilly.

Podrem gaudir d’una festa com les que havíem fet fins que va arribar la COVID. La Festa Major són dies de retrobament amb els amics, família, veïns i veïnes molt esperats per la ciutadania després dels mesos de pandèmia viscuts.

La pandèmia també ha marcat el dia a dia dels ajuntaments de la comarca d’aquests darreres anys. Quina valoració fa d’aquests tres anys passats de l’actual mandat?

Han estat tres anys de dedicació intensa i ens hem enfrontat a situacions que no ens hauríem imaginat mai.  Vilanova va patir, com la resta de municipis de la Conca d’Òdena, uns moments molt complicats amb la pandèmia, que ens van portar a plantejar la gestió municipal d’una altra manera.  Ha estat difícil, però hem estat a l’altura per atendre les necessitats de cada moment i adaptar-nos a les circumstàncies.  Gràcies a l’equip de govern i el personal al servei de l’administració hem aconseguit continuar amb l’activitat municipal i amb els projectes planificats, malgrat els impediments sobrevinguts. 

I ara, mirant endavant: què passarà a Vilanova del Camí aquests pròxims mesos? Quins projectes té el govern damunt la taula?

Des de l’equip de govern, com no pot ser d’una altra manera, continuarem treballant per a la millora dels serveis del municipi.  Encara hi ha alguns projectes que estem enllestint per donar compliment al nostre programa electoral.  Estem contents que hem pogut optimitzar els recursos municipals per desenvolupar gairebé la totalitat d’actuacions que teníem previstes per aquest mandat, així que hem pogut executar els compromisos que vam adoptar amb la ciutadania.  Els pròxims mesos continuarem treballant com hem fet fins ara, les eleccions municipals no canviaran la nostra manera d’actuar. No hi ha res més bonic que treballar a la ciutat on viu tota la gent que estimes, en la que has crescut i has decidit viure. 

I més a mitjà i llarg termini, quina és l’agenda de Vilanova del Camí?

L’agenda per aquests mesos és concloure tots els projectes que tenim en marxa, però també iniciar-ne d’altres. Estem treballant en la substitució de la gespa del camp de futbol municipal, la renovació dels vestuaris del camp de futbol,  la construcció de la zona de restauració del parc fluvial i les pistes de pàdel,  la remodelació de la plaça Vilarrúbies, la urbanització de l’últim tram de carrer de Santa Llúcia, continuem amb la supressió de barreres arquitectòniques, la millora de parcs i zones d’esbarjo (com la plaça Catalunya i la plaça Gertrudis Artigal).  També estem treballant en altres projectes com l’inici de la remodelació del Rovy com a espai cultural,  en un local per a les entitats i un projecte del nucli antic del municipi.

Hi ha d’altres actuacions importants pel nostre municipi, tot i que no són competència directa de l’ajuntament, fem seguiment i reclamem de manera constant per a la seva execució a la Generalitat de Catalunya.  Establim contactes amb la Direcció d’Infraestructures i Mobilitat per tal que es desenvolupi l’enllaç de la Ronda Sud.  També amb el Departament d’Educació per la necessària ampliació de l’escola Pompeu Fabra.  Una altra demanda reiterada constantment  a l’Agència Catalana de l’Aigua és la neteja del parc fluvial.

D’altra banda, treballem de manera conjunta amb la Generalitat de Catalunya per a la implantació d’un servei de centre de dia per a la nostra gent gran i també amb l’Agència d’Habitatge per tal de disposar d’un pla d’habitatge de lloguer social i accessible.

A llarg termini vindrà determinat per la voluntat de la ciutadania, si dona suport al nostre equip per continuar treballant com ho estem fent fins ara.

Quins són els principals reptes de futur de Vilanova del Camí?

Definir noves propostes per millorar el municipi, tenim nous projectes en ment, però sempre estem oberts a les propostes que ens fan els nostres veïns i veïnes.  És molt important conèixer la seva opinió per dissenyar la Vilanova que volem entre tothom i per donar cobertura a les diferents demandes i necessitats.

Des del govern treballarem per millorar els serveis, la dinamització econòmica i la creació d’ocupació al municipi amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes.

Com serà Vilanova del Camí d’aquí a uns anys? Com se la imagina?

M’imagino una Vilanova que aposti per la ciutadania.  Una Vilanova oberta, emprenedora, cosmopolita, sostenible, amb un espai públic de qualitat.  Una Vilanova educadora, que atregui talent, diversa, tolerant, amable i feminista.  Una Vilanova que tingui cura i fomenti l’autonomia de les persones grans. Una Vilanova que no oblidi el seu passat per projectar el seu futur.  Viure a Vilanova és garantia d’una bona qualitat de vida. Tot això serà possible gràcies a l’esforç dels veïns i veïnes i al lideratge del govern municipal. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic