TORNAR
PUBLICITAT

Patrícia Illa: "Tenim el compromís de la Generalitat que no es reduiran línies"

Entrevistem Patrícia Illa, regidora d’Ensenyament d’Igualada

ensenyament
Diumenge, 21 febrer 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Patrícia Illa assumia fa uns mesos l'àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament d'Igualada. La segona tinent de batlle parla amb AnoiaDiari de la situació actual dels centres, amb les jornades de portes obertes i l'obertura de les preinscripcions. I, naturalment, també de la tensió que suposa l'esforç de combatre amb eficàcia la propagació de la pandèmia a les escoles. 

Com serà el curs vinent a Igualada? Els canvis que ha provocat la pandèmia fan que les previsions de l'Ajuntament s'hagin modificat?

El curs vinent esperem començar amb la màxima normalitat possible. Ja portarem un any de gestió de la pandèmia i els centres educatius han hagut de conviure dia a dia amb aquesta realitat. L'atenció dels infants i joves seguirà sent la nostra prioritat i, per tant, seguirem oferint espais alternatius als centres educatius, seguirem amb el reforç extraordinari de neteja on sigui necessari, i seguirem atenent totes aquelles famílies que més ho necessitin.

Quines actuacions farà l'Ajuntament i quins mitjans posarà a disposició de les escoles per garantir unes millors condicions en els edificis i equipaments, per aconseguir més espais i evitar contagis?

En l'inici del curs actual ja vam treballar amb tots els centres educatius de la ciutat per oferir espais alternatius tancats i sobretot a l'aire lliure perquè poguessin esponjar els centres i treballar en millors condicions. Així, l'Escola Municipal de Música, l'edifici d'Ig-nova, la ciutat esportiva de les Comes, el Parc del Xipreret, el Parc Central i d'altres parcs i places públiques es van convertir en una extensió de molts centres educatius. Igualada és ciutat educadora, i volem seguir apostant per aquest espais educatius a l'aire lliure.
També oferim un recull de més de 200 activitats als centres educatius perquè puguin incorporar-les a la seva programació. Moltes d'elles són en espais alternatius i són guiades i tutelades per entitats, empreses o bé pel mateix Ajuntament.

També ho hem fet en l'àmbit esportiu, amb una Cursa Popular en què van participar més de 3.000 alumnes de manera dirigida i amb grups bombolla i estem també preparant activitats per promoure l'activitat física de cara a primavera a l'aire lliure.

Es podran aconseguir ampliar els grups i les aules? Han aconseguit algun compromís per part de la Generalitat d'almenys no reduir línies?

Des de l'Ajuntament ja fa anys que treballem per defensar totes les línies que tenim a la nostra ciutat. El nostre model educatiu fa que sigui important la distribució de línies als diferents punts d'Igualada perquè tots els barris puguin tenir un centre de referència a prop. De moment, el compromís de la Generalitat hi és. Així mateix, hem secundat la petició de reduir ràtios per ajudar a una millor atenció dels infants de la ciutat a les aules.

Hi ha la previsió d'incrementar els estudis públics a Igualada, després de la bona rebuda que va tenir el pas de l'escola de l'Ateneu?

No tenim constància de cap petició d'escola més. El que sí que puc avançar és que seguirem treballant perquè arribin més estudis públics a la nostra ciutat, tant pel que fa a l'escola d'art La Gaspar, com també de l'ampliació i consolidació dels estudis universitaris.

Igualada es consolida com a ciutat universitària. Plantegen que els alumnes de secundària puguin aprofundir en continguts que els permetin enllaçar amb els estudis superiors que es fan a l'Anoia?

Des de fa anys treballem per potenciar els estudis tant universitaris com de grau mitjà i superior que es fan a la nostra comarca a través de la Fira d'Ensenyament d'Igualada. Aquesta fira ens serveix per posar sobre la taula la potència dels estudis i la qualitat dels estudis que tenim a la nostra ciutat. Aquest any no podrem fer una Fira presencial, però farem una versió virtual en què assessorarem joves i famílies a l'hora de triar el seu camí, i seguirem sent un aparador de tots els estudis que es poden fer a Igualada. Així mateix, treballem amb la Unió Empresarial de l'Anoia per organitzar el Prepara't Jove, en què, entre d'altres temes, es treballa la retenció de talent i les sortides laborals que hi ha a la nostra comarca. Per a nosaltres és una prioritat poder retenir el talent a la nostra ciutat, i la millor manera és fer-ho de manera col·laborativa amb centres educatius, empreses i entitats.


1 Comentaris

M

Maria

Igualada

21 de febrer 2021.16:58h

Respondre

Entrevista que no aporta res. Tota plena de tòpics i frases esperades.

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic