TORNAR
PUBLICITAT

Pere Masana: “Tenim molt per oferir i ens volem donar a conèixer”

Parlem amb l’alcalde de Pujalt

societat
Diumenge, 18 agost 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Continuïtat. És la paraula amb la que Pere Masana, nou batlle de Pujalt, defineix la Festa Major que el nucli principal del municipi viurà aquest mes d’agost. Després de les festes majors dels diversos pobles que componen Pujalt, ara arriba la festa grossa. Com a batlle comença també un mandat on vol reforçar la projecció turística de la població i millorar els serveis d’un municipi amb nuclis disseminats.

Quins canvis han introduït en aquesta Festa Major que ve?

Pocs. Com a equip de govern hi ha continuïtat respecte del que hi havia i els actes de la Festa Major segueixen a grans trets sent els mateixos, pensats per a la gent del poble. Tenim per una banda les festes dels diferents nuclis i la de Pujalt, com a nucli principal, és la que té més pes d’activitats.

Coneixen Pujalt les persones i grups que vénen?

Moltes bandes i grups que vénen a les festes majors de Pujalt i els nuclis ja han vingut altres vegades. Ens coneixen també per l’Observatori o pel Memorial de l’Exèrcit Popular, com també pel turisme rural. I amb tot, queda molt per fer per donar-nos a conèixer a diferents punts de Catalunya.

Com funcionen les masies de turisme rural a l’estiu?

No ens va malament. Competim amb platja i muntanya i tenim bones xifres d’ocupació. Quan hi ha millor ocupació, en tot cas, són caps de setmana de tardor o primavera, però de tota manera, les famílies que vénen a l’estiu s’hi estan més dies. També hi ha les visites que vénen arran de grups escolars que van a l’Observatori, per on passen 5.000 persones.

Les xifres indiquen que Pujalt té un deute alt per habitant. Com treballen per eixugar-lo?

Sí, amb una lectura freda de les xifres. Però la cosa important és que l’Ajuntament té ingressos, amb el cànon de l’abocador i el que generen els parcs eòlics. La ràtio endeutament/ingressos és diferent i amb això volem seguir reduint les xifres. Tenim una capacitat elevada per tornar aquest deute, perquè la corporació genera molts ingressos.

Pujalt és un dels municipis que per la seva posició al nord de la comarca pot deixar de formar part de l’Anoia. Com viuen el debat territorial?

La comarca té tres àmbits diferenciats molt clars, amb el sud de la vinya, el centre com la zona més urbana i el nord, on som nosaltres, amb els conreus de cereal. Per tradició sempre hem tingut més relació amb Cervera o Manresa i amb Igualada hi havia el vincle administratiu només. Amb l’aprovació de l’àmbit Penedès ara som una comarca partida en dos àmbits i dues futures vegueries. Nosaltres hem triat la Catalunya Central, perquè és d’allà on se sent la gent, però caldrà saber quins recursos podem tenir i si podrem tenir una comarca pròpia, amb prou massa crítica.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic