TORNAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT

Peyu i Jair Domínguez: "No hi ha res més difícil que canviar la corretja d'una persiana!"

Entrevistem els humoristes Peyu i Jair Domínguez, que presenten ’Bricoheroes’ a l’espai Zoom en el marc del Rec.020

cultura
Divendres, 8 novembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest divendres, primer tastet del Zoom '19, en el marc de les botigues efímeres. A l'espai Cinema Festival Zoom, ubicat a l'Adoberia Bella, es projecten programes de televisió, pilots de ficció, pel·lícules i fashion films. Entre els artistes destacats, hi
seran presents els humoristes Peyu i Jair Domínguez, amb el nou programa 'Bricoheroes', difós exclusivament per canals digitals. La projecció es fa aquest divendres, a les 8, amb els presentadors. Aprofitant l'ocasió, hem volgut parlar amb aquests dos personatges que amb programes com 'Està passant' o l''APM' ja s'han convertit en clàssics de les pantalles catalanes.

Per què ens cal un programa com 'Bricoheroes'?

Ens cal qualsevol cosa que doni aire enmig aquesta grisor en què vivim, aquesta grisor electoral. A la televisió tenim un excés de política i de notícies. És precís qualsevol altra cosa, sigui bricolatge o un programa d'óssos panda.

D'on va sortir la idea?

D'en Peyu, bon aficionat al bricolatge. Sempre havíem pensat que feia falta un programa com 'Bricomania', però més
accessible per a tothom, no tan estàndard.

I qui és més manasses de tots dos?

En Jair! No en rasca ni una, però l'espectador anirà notant una millora al llarg dels 20 programes.

Tots dos són fills dels 80. Hi havia els episodis de l''Equipo A' on quedaven tancats en un garatge amb una cullera i un pot de serradures i acabaven fent llançaflames. Veurem proeses similars?

Armes no en fem, però sí que podem crear qualsevol cosa. Estem en un garatge ple de merda i rampoines. Ens agrada conviure amb el desordre, entre un munt d'objectes que hem arreplegat i patim síndrome de Diògenes. 

Quin target de públic té 'Bricoheroes'?

No creiem en el target, no hi ha cap programa que no pugui arribar a un sector determinat. Quan fas una cosa que està bé, enganxa. El Peyu amb nou anys mirava el Buenafuente. El programa és per a gent llesta (Somriures).

Què ha estat el que ha costat més?

Canviar la corretja d'una persiana. No hi ha res més difícil que canviar la corretja d'una persiana!

Hi ha alguna cosa que com a bricoherois no s'hagi pogut resoldre?

Hi ha un capítol que... bé, tot és qüestió de posar-hi actitud.

Són humoristes. Quan els van dir que el programa es presentaria al Zoom d'Igualada els va venir el cap l'acudit d'Eugenio de Tito, cap a Igualada? Algú els hi va dir?

La proposta ens va arribar per mail. Però sempre és una bona ocasió. 

No fa gaire, en un judici, van parlar de les propietats del Fairy com a recurs defensiu. Faran algun invent amb Fairy?

En els capítols gravats no hi ha res amb Fairy..., no hi ha intervingut, però tot és pensar-ho. Es pot fer a la segona temporada. És un producte que va fer relliscar als millors agents de la policia espanyola.

Vivim en un moment de repressió judicial, a les portes d'una recessió econòmica també. Catalunya seria com el Titanic i vosaltres l'orquestra?

(Somriures). Nosaltres posem humor sempre, en tot moment. A l'època feliç ja fèiem espectacles d'humor. El que fem nosaltres no és extraordinari, però s'ha de defensar l'humor sempre. Vivim en un context difícil, és veritat, però és un context interessant també.

Quina és la principal aportació al coneixement que ens oferirà aquesta temporada de 'Bricoheroes'?

Intentarem descobrir les claus de l'interruptor commutat, és a dir, el que permet apagar o encendre un llum des de dos punts diferents. Bé, en un capítol nosaltres descobrim com funciona i ho intentem explicar. És un misteri i és dubtós que hi hagi cap català o catalana que sàpiga exactament com va. Tampoc els electricistes


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic